Julkaistu: 14.03.2017 20:00

Presidenttiehdokas Fillon saa syytteet - myös Macronin toimia syynätään

Ranskassa presidenttiehdokas Francois Fillon on saanut asianajajan mukaan syytteet tänä aamuna. Asianajajan mukaan syytteet liittyvät epäilyihin Fillonin muun muassa perheelleen maksamista työpalkkioista sekä julkisten varojen väärinkäytöstä.

Fillonin epäillään maksaneen vaimolleen ja lapsilleen satojentuhansien eurojen palkkioita työstä, jota ei tehty. Fillon on aiemmin kiistänyt syyllistyneensä mihinkään.

Eilen tasavaltalaisten ehdokkaaseen liitettiin uusi kohu. Fillonin epäillään helmikuussa saaneen pariisilaisräätäliltä kaksi pukulahjaa, jotka ovat tuhansien eurojen arvoisia.

Ranskassa syyttäjä on alkanut tutkia presidenttiehdokas Emmanuel Macronin toimia vuonna 2016 Las Vegasissa järjestettyyn tapahtumaan liittyen.

Macron oli puhujana tapahtumassa. Nyt epäillään, että tapahtuman järjestänyt talousministeriön yksikkö ei toteuttanut tarjouskilpailua oikeaoppisesti. Macron johti kyseistä yksikköä ennen asettumistaan ehdolle Ranskan presidentinvaaleihin.

Julkaistu: 22.03.2017 20:48

Lontoon veriteoissa on kuollut ainakin neljä ihmistä ja 20 haavoittunut, kertoo poliisi. Kuolleiden joukossa ovat myös epäilty hyökkääjä sekä parlamenttia suojellut poliisi.

Sairaalalähteiden mukaan osalla haavoittuneista on erittäin pahoja vammoja. Myös osa heistä on poliiseja.