Julkaistu: 16.03.2017 02:01

Miksi yhdistystoiminta ei kiinnosta?

Meillä Forssassa on kymmeniä yhdistyksiä. Toiset kituuttavat väen vähyydestä. Eräät keräävät parikin sataa osallistujaa kuukausikokouksiinsa.

Klassinen ongelma on aktiivisten ihmisten vähäinen määrä ja yleinen mielenkiinnon puute yhdistysasioita kohtaan.

Yhdistysten ainaiset haasteet ovat: Vaikeus sitouttaa jäseniä, työmäärän epätasainen jakautuminen ja informaation huono kulku varsinkin senioreille. Kesken toimikautta eroavat vastuuhenkilöt aiheuttavat toisinaan koko yhdistyksen lopettamisen. Tieto kun yleensä makaa avainhenkilöiden takana.

Yhdistyksillä on monasti maata mullistavia suunnitelmia, mutta yhtä usein ne jäävät paperille. Suunnitelmien toimeenpanijoita on harvassa, jos lainkaan.

Tarvittaisiin enemmän ”Sami Mattiloita”. Tämä Kulttuuri-Axelin aivot on tuonut suhteillaan kaupunkiimme ihan uutta elämää järjestämillään musiikkitapahtumilla.

Siinä näkyy sitoutuminen ja kaupungin elävöittäminen. Vaikka Kulttuuri-Axelilla ei ole juuri muita jäseniä kuin toimiva hallitus, niin hommat hoituvat, kun kaikki jäsenet puhaltavat yhteen hiileen.

Hallitus on päättänyt, että muutakin kulttuuria nimensä mukaan on saatava. Olemme tehneet päätöksen Suomen lavarunokarsinnan järjestämisestä Forssaan. Edellisellä kerralla pari vuotta sitten Forssan karsinnan voittaja oli Susanna Drokkila. Nyt olemme saaneet tapahtuman vetäjäksi ex-jalkapalloilija-runoilija Atik Ismaelin Kuopiosta. Tapahtuma-aika on huhtikuun loppu. Paikka on hakusessa.

Keijo Wääri

Julkaistu: 22.06.2017 05:00

Pienen kaupunkimme pienen keskustan pienehkössä kauppakeskuksessa liikehtii joltinenkin määrä pienessä kannabiskaasusta ja lääkkeistä sekaisin olevia nuorsyrjäytyneitä. Kauppakeskuksen aulassa nuo epämääriköt pummaavat ja häiriköivät varsinkin vanhempia ihmisiä.

Julkaistu: 20.06.2017 05:00

SOS-miehet (Soini, Orpo, Sipilä) järjestivät hienon näytelmän aiheesta huijaus.

Puhuivat kauniisti ihmisoikeuksista ja arvoista, mikä ei tietenkään tarkoita sitä, että se koskisi meitä tavallisia suomalaisia.

Julkaistu: 19.06.2017 05:00

Suojelupoliisi on nostanut Suomen uhka-arviota. Maamme on joka tapauksessa edelleen eräs Euroopan turvallisimmista maista.

Supon mukaan maassamme on noin 350 terroristitekoihin mahdollisesti ryhtyvää henkilöä.