HYÖTYJUTUT

1960-luvulla söimme sokeria enemmän kuin lihaa – Selvitimme suurimmat voittajat ja häviäjät lautasillamme

Popedan takavuosien suosikkikappale "Lihaa ja perunaa" ei kerro koko totuutta perinteisestä ruokavaliostamme. Suositusten mukaan lihansyöntimme pitäisi puolittaa, mutta kuinka kauas historiaan pitäisi palata, jotta pääsisimme ympäristöä ajatellen kestävämpään lautasmalliin? Syötiinkö 50 vuotta sitten ekologisemmin kuin nyt?
Ruoka-aineiden kulutus 1960-luvulla ja nyt osoittaa perunan määrän vähentyneen ja lihan kasvaneen. Kuva: Miila Kankaanranta
Ruoka-aineiden kulutus 1960-luvulla ja nyt osoittaa perunan määrän vähentyneen ja lihan kasvaneen. Kuva: Miila Kankaanranta

Popedan takavuosien suosikkikappale “Lihaa ja perunaa” ei kerro koko totuutta perinteisestä ruokavaliostamme. Suositusten mukaan lihansyöntimme pitäisi puolittaa, mutta kuinka kauas historiaan pitäisi palata, jotta pääsisimme ympäristöä ajatellen kestävämpään lautasmalliin? Syötiinkö 50 vuotta sitten ekologisemmin kuin nyt?

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa 3kk digiä 25 eurolla

Oletko jo tilaaja?

Kirjaudu sisään