HYÖTYJUTUT Lounais-Häme

Auton sijasta huolletaan nykyisin kuskia – Shell Forssa satsaa palveluun

Santtu Saarisen vanhemmat rakensivat huoltoaseman Forssaan Kartanonkadun alkupäähän jo vuonna 1985.

Saarinen aloitti silloin huoltamolla kesätyöntekijänä. Vuodesta 2003 hän on ollut itse yrityksessä vetovastuussa.

Huoltoasema-ala elää tällä hetkellä Saarisen mukaan murrosaikaa. Kilpailu bensiinin myynnissä on Saarisen mukaan kovaa, kun hintoja on viety viimeisen puolen vuoden aikana alaspäin, mutta tukkuhinnat eivät ole laskeneet samaa vauhtia.

-Onhan toiminta vuosien saatossa paljon muuttunut, Saarinen sanoo.

-Joskus raha tuli melko puhtaasti polttonesteestä, lounasruoasta ja korjaamotoiminnasta varaosineen. Vuosien saatossa lounaasta ja korjaamotoiminnasta on luovuttu, ja nykyisin täytetään yhä enemmän auton tarpeiden lisäksi ihmisten tarpeita.

 

Ihmisten tarpeiden täyttämisellä Saarinen tarkoittaa, että nykyään bensiinin ja dieselin myynnin lisäksi tuloja tulee paljon etenkin kahvilapalveluista sekä esimerkiksi juomamyynnistä.

Varsinaista lounasta Shell Forssa ei tarjoa, mutta pikaruoka on merkittävä tulonlähde. Myös autopesujen merkitys on nykyisin suuri.

-Kahvilapuolen merkitys on meillä kasvanut huomattavasti. Meillä on paljon vakioasiakkaita, jotka käyvät täällä kahvilla.

-Vaikka kahvinjuontipaikkoja on paljon muitakin, hyvät tuotteet, tarjonta sekä henkilökunta ovat vahvuutemme. Kahvilatuotteemme ovat laadukkaita ja hampurilaisetkin tuntuvat maistuvan, Saarinen luettelee.

Kauppojen aukioloaikojen vapautuminen ei taas vaikuttanut Shell Forssaan niin paljon kuin kenties ajateltiin.

-Se on kaksipiippuinen juttu. Karkkien ja limppareiden myynti laski muutoksen aikoihin jonkin verran, mutta toisaalta kahvilapuoli on noussut, kun ihmiset lähtevät muuten liikkeelle. Herkkujen myyntikin on palautunut takaisin, Saarinen sanoo.

 

Saarinen toteaa, että Shell Forssan kaikista suurin vahvuus on edelleen palvelu. Yritys työllistää tällä hetkellä kahdeksan ihmistä.

Palveluhalusta on osoitus esimerkiksi mahdollisuus maksaa polttoneste sisälle tiskille. Lisäksi henkilökunta myös tankkaa auton asiakkaan pyynnöstä euron lisähintaan.

Shell järjestää ympäri maata muutaman kerran vuodessa myös niin sanottuja supertorstaita, jolloin bensiinimittarilla on jatkuvasti työntekijä tankkaamassa autoja.

-Sillä toivotaan ihmisiä tutustumaan paikkaan. Tapahtumalla on saatu kyllä hyvin säpinää nurkkiin, Saarinen hymyilee. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti