HYÖTYJUTUT Lounais-Häme

Ei ihan jokapäiväistä herkkua

Kolme maalia riittää jalkapallossa yleensä voittoon.

Näin kävi eilenkin, vaikka täpärästi, kun Eerikkilässä leireilevä Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue kaatoi Itävallan harjoitusmaaottelussa 3–2 (1–2).

-Tämä oli meille tärkeä voitto. Kolme maalia ja Itävalta nurin. Ei mikään jokapäiväinen juttu, kertoi Suomea luotsannut Kai Nyyssönen.

Suomen kahdesti kohtaava Itävalta on tasokas vastus. Itävalta on nuorissa voittanut arvokisamitaleja ja on ikäluokan rankingissa korkealla. Nyyssönen mukaan vastustajan valmennusjohto on kertonut -00-syntyneen ikäluokan olevan yksi maan lupaavimmista.

 

Suomi hallitsi eilisen harjoitusottelun alkua ja loppua, välissä Itävalta vei peliä pitkän tovin. Suomi aloitti ottelun terävästi. Pallo oli Itävallan maalissa jo ennen ensimmäisen minuutin täyttymistä, kun Jusif Ali vei maalin edustalta Suomen 1–0-johtoon.

Suomen nuoret hallitsivat peliä tämän jälkeen puoli tuntia ja olisivat paremmalla viimeistelyllä voineet tehdä pari maalia lisääkin. Nopea Itävalta teki kuitenkin pelin seuraavan osuman, kun joukkue karvasi pallon keskikentällä ja Andre Muhr laukoi pallon komeasti takanurkkaan.

Tasoituksen jälkeen Itävalta sai otteen pelistä ja tunki vaarallisesti kohti Suomen maalia. Itävalta meni johtoon ensimmäisen puoliajan lisäajalla, kun vasemmalta noussut joukkue huiputti Suomen puolustuksen ja Aldin Aganovic pääsi laukoman keskeltä vapaasti taululle tauoksi 1–2-lukemat.

 

Toiselle puoliajalle Suomi tuli yhtä terävästi kuin ensimmäiselle. Peliä ehti kulua vain kolme minuuttia, kun Eetu Pellikka laukoi hyvällä kaukovedolla Suomen 2–2-tasoituksen.

Tämän jälkeen Suomi oli taas hienokseltaan niskan päällä. Voittolukemat 3–2:een viimeisteli vaihdosta kentälle tullut Mosawer Ahadi varmalla nostolla yli vastaan tulleen Itävallan maalivahdin.

-Voitto on aina hieno juttu. Pelasimme erinomaisesti ensimmäiset 20–25 minuuttia, mutta sitten Itävalta pääsi johtoon meidän virheiden avustuksella. Olen ylpeä siitä, miten pojat nousivat toisella puoliajalla, Nyyssönen sanoi.

 

Suomi kohtaa Itävallan kaksoismaaottelun toisessa osassa keskiviikkona. Ottelu alkaa Eerikkilässä jo kello 10.

-Meidän pitää pystyä parantamaan vielä perustekemistä, antaa parempia syöttöjä ja pitää pallosta parempaa huolta, Nyyssönen suunnitteli.

Ensi viikolla panokset koventuvat Eerikkilässä, kun alle 19-vuotiaat tytöt aloittavat EM-karsintapelit. Suomi kohtaa Israelin, Bosnia-Hertsegovinan ja Serbian. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic