HYÖTYJUTUT Lounais-Häme

FPS näytti taitonsa

Jos edellinen Hunters-peli oli FPS:ltä heikko, eilinen Hokki-kamppailu oli siltä hyvä.

FPS oli kuskin paikalla alusta asti ja riisui Hokin aseista. Hyvin puolustanut Palloseura piti vieraat nollilla ja iski itse kolmesti ansaitussa 3–0 (0–0, 2–0,1–0) -voitossa.

-Tämä oli meiltä iso tason nosto Hunters-pelistä. Iskimme tylyt lukemat, huippusuoritus joukkueelta, kehui FPS:n valmentaja Asko Rantanen omiensa lauantai-illan puhdetta.

FPS vei Suomi-sarjan kamppailua jo ensimmäisessä erässä. Joukkue kolisutteli Kajaanin Hokin maalikehikkoja pariinkin otteeseen, mutta osumia ei 20-minuuttisella vielä nähty. Virheettömästi FPS:n maalilla pelannut Henri Viitala hoiteli varmasti Hokin muutamat lähentelyt.

Toisessa erässä FPS alkoi saada tulosta aikaan. Tommi Takaveräjä tunki oikealta väkisin Hokin maalille, ja Jukka-Pekka Kurtelius tökkäsi maalinedusruuhkasta tilanteen 1–0:aan.

FPS hallitsi peliä tämänkin jälkeen. Nyt myös ylivoimapeli tuotti tulosta, kun joukkue onnistui maalinteossa vieraiden pelattua vajaalla pelin viivyttämisen takia.

Teemu Karjalainen ja Jyri Waajakoski tarjoilivat avopaikan puolustaja Mikko Saikkoselle, joka sai kaikessa rauhassa siirtää kotijoukkueen 2–0-johtoon.

Kolmanteen erään viime kaudella vielä Mestistä tahkonnut Hokki tuli äkäisesti, mutta FPS piti joukkueen poissa tekopaikoilta. Lopullisesti kainuulaisten selkä nitkahti, kun Mikko Kulju suti maalin edestä FPS:n johtolukemat 3–0:aan.

-Ehjä suoritus joukkueelta. Puolustimme hyvin ja pidimme järjen päässä, tyytyväinen Rantanen totesi.

Severi Kinnunen torjui Hokin maalilla 34 kertaa ja päästi 3 osumaa. FPS-vahti Henri Viitala torjui kaikki 23 Hokin maalintekoyritystä.

Nollapeli ei ole 22-vuotiaalle Viitalalle aivan jokapäiväistä herkkua. Edellinen nollapeli tuli viime kevään pudotuspeleissä, sekin oli sen kauden ainoa.

-Hienoahan näitä on nollapelejä on pelata. Jätkät tekivät nyt homman minulle helpoksi. He blokkasivat hyvin Hokin yritykset, minun ei tarvinnut esittää ihmeitä, Viitala totesi hymyssä suin.

12 pisteeseen noussut FPS jatkaa Suomi-sarjapelejä ensi lauantaina kotijäällään. Forssaan saapuu tasapisteissä oleva Karhu HT Porista. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic