HYÖTYJUTUT

Jäisestä lihasta vuoltu käristys oli aikoinaan poronhoitajien pikaruokaa – Aanarin keittiömestari Heikki Nikula antaa ohjeet oikeaoppiseen poronkäristykseen

Pataan laitetaan ensin poronrasvaa eli poronkuuta, joka on Nikulan mukaan upea raaka-aine. Se antaa oman makunsa käristykselle. Jos kuuta ei ole saatavilla, voi käyttää voita.
Poronkäristys on paras valmistaa isossa rautapadassa. Käytä lieden isointa levyä, jotta saat lämmitettyä padan riittävän kuumaksi. Kuva: Pekka Aho

Pataan laitetaan ensin poronrasvaa eli poronkuuta, joka on Nikulan mukaan upea raaka-aine. Se antaa oman makunsa käristykselle. Jos kuuta ei ole saatavilla, voi käyttää voita.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Forssan Lehden jutut.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti