HYÖTYJUTUT Lounais-Häme

Jokioisille uusia ruokapaikkoja

Jokioisilla ei aikalaistietojen mukaan ole ollut perinteistä grilliä 15 vuoteen. Nyt siihen on saatu muutos, kun entisen Deniss Kebabin tiloissa Jokioisten keskustassa avautui viime viikolla grillikahvio, jonka yrittäjinä toimivat Forssasta Hämeentien grilliltä tutut Carla Siro ja Salla Järvinen.

-Näimme Nesteen konkurssin Jokioisilla tilaisuutenamme, eikä täällä ole käsitykseni mukaan ollut 15 vuoteen grillikahviota. Lisäksi Forssan grillin vuokrasopimus päättyi, kun maat omistava korjaamo otti alueen käyttöönsä, Carla Siro perustelee Jokioisille siirtymistä.

 

JSCS Herkkugrillin nimeä tulevaisuudessa kantavasta grillikahviosta saa perinteisten grilliruokien lisäksi aamupalaa arkisin klo 5.30 alkaen. Päivällä on tarjolla myös pienimuotoista lounasta keiton ja leikkeen muodossa, mutta päätuote ovat Siron mukaan grilliruoat.

Jokioisten grillillä voi syödä sisätiloissa, asiakaspaikkoja on noin 40. Sisältä löytyy myös pieni leikkinurkkaus lapsille. Yrittäjät hamuavat myös Veikkauksen pistettä sekä anniskeluoikeuksia. Tarkoituksena on järjestää tiloissa lasten syntymäpäiviä ja pikkujouluja.

-Tosi hyvin meidät on otettu vastaan. Nesteen pappakööri on siirtynyt tänne ja asiakkaita on käynyt hyvin, Siro kehuu.

 

Tietotalon ravintola Ometta on ollut lokakuun ajan suljettuna ravintolayrittäjän lopetettua. Tänään ravintola avautuu jälleen palvelemaan asiakkaitaan, kun ypäjäläinen FeedIn oy aloittaa tiloissa. Yrittäjä Minna Alakoski kertoo, että asiat etenivät varsin nopealla syklillä.

-Viime viikolla teimme sopimuksen. Meillä on ihanat työntekijät Ypäjän ravintoloissa. He ovat innoissaan uudesta ravintolasta ja ottavat siitä vetovastuun, mutta uusiakin työntekijöitä haetaan, Alakoski kertoo.

FeedIn hakee Alakosken mukaan kasvua ja Jokioinen toimii Ypäjän konseptia hyvin täydentävänä pisteenä.

-Jokioisten puitteet ovat jatkumo Hevosopistolle, Villa Emilialle ja golf-kentälle. Täällä on isommat tilat, mikä mahdollistaa isommat tapahtumat. Palveluja kehitetään koko ajan, tilat mahdollistavat mitä vain, esimerkiksi viinitastingeja on jo suunniteltu.

-Aika samalla konseptilla toimimme kuin Ratsumestarissa. Teemme itse käsin ja tarjoamme lähiruokaa niin paljon kuin mahdollista. Tarjoamme hyviä, raikkaita makuja ja kruununa toimii salaattipöytä, Alakoski kertoo.

 

Alakosken mukaan Ometan pyörittäminen tuli eteen sen verran nopeasti, että konsepti tarkentuu ajan myötä.

-Paljon kokeillaan erilaista. Aamiainen tulee mukaan, kunhan toiminta saadaan kunnolla käyntiin. Lounasajan lisäksi palvelemme juhlissa, kuten isänpäivänä seisovalla pöydällä ja Tietotalon joulumarkkinoilla. Ensi viikolla ollaan viisaampia sen osalta, mitä loppuvuodesta tapahtuu, mutta ensi vuoden osalta kaikki on vielä auki.

Remonttia tiloissa tehdään hiljalleen. Avajaispäiväksi linjastoa on hieman muutettu aiemmasta, mutta sitä fiksataan vielä toimivammaksi.

-Teemme tästä meidän näköisemme paikan, Alakoski sanoo. FL

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic