HYÖTYJUTUT Lounais-Häme

Kaunista ja helppoa

Ratsastus

Ypäjä

New Hill Julitrealla ratsastanut Stella Hagelstam piti pintansa kouluratsastuksen seniorien hallimestaruuskisoissa sunnuntaina Ypäjällä. Kisan ennakkosuosikki oli omaa luokkaansa; ratsukko keräsi huipputuloksen 71,53 prosenttia.

Hopealle sijoittui Denzelillä ratsastanut Anna von Wendt tuloksella 65,37. Kilpailun kolmas oli ratsukko Zalzatime-Mia von Schantz.

GP-luokan toiseksi parhaan tuloksen teki kokenut Maarit Raiskio Cartierilla. Lohjan Ratsastajien kaksikko kokosi hyvän tuloksen 67,33 prosenttia. Ratsukko ei ollut kuitenkaan mukana hallimestaruuskisassa, joten mitali meni nyt sivu suun.

– Hevonen on vasta kymmenen, eikä meillä ollut kvaaleja hallimestaruuskisaan. Tämä oli meidän ensimmäinen starttimme GP-luokassa, ja se sujui oikein hyvin. Tarkoitus on hankkia lisää kokemusta GP-luokasta, olympiakisoissakin ratsastanut Raiskio kertoi.

Luokan ja hallimestaruuskisan ykkönen Stella Hagelstam oli tyytyväinen päiväänsä. Kisa meni hienosti ja saaliina oli mestaruus huippupisteillä.

– Tosi kiva oli ratsastaa, kuten aina täällä Ypäjällä, iloisesti mestaruuttaan tuuletellut Hagelstam totesi.

Porvoolaisen Boen Ratsastajien kaksikon esitys oli omaa luokkaansa Ypäjällä. Yli 70 prosentin tulos ei ole ihan jokapäiväistä herkkua.

– Pisteet olivat hyvät. Nyt tuntuu siltä, että tällä hevosella alkaa viimein löytyä rutiinia tähän GP-luokkaan. Ensi kertaa tuntui siltä, että ratsastus oli helppoa. Se on paljon se. Tosi kiva fiilis.

Hagelstam kisaa 12-vuotiaalla New Hill Julitrealla seuraavan kerran ulkomailla.

– Suuntaamme varmaan seuraavaksi Aalborgiin Tanskaan. Siellä on yhdet EM-kvaalikisat.

Hagelstamin osallistuminen SM-kisoihin on vielä auki, koska hän palaa Tanskasta samalla viikolla kuin SM-kisat järjestetään Finnderbyn yhteydessä Ypäjällä.

Kisan kakkonen Anna von Wendt oli tyytyväinen hopeaansa. Stella Hagelstam on niin kovassa iskussa, että häntä on vaikea voittaa.

– Pikkuisen tuli virheitä, joskus on mennyt paremminkin. Vire on ollut vähän kateissa niin minulla kuin hevosella, mutta hiljalleen se tuntuu taas löytyvän, kemiönsaarelaista Björkbodan Dressagea edustava von Wendt jutteli.

Anna von Wendt voitti kouluttamallaan Denzelillä SM-kultaa viime kesänä Ypäjällä. Hän aikoo olla mukana taas kesäkuussa, kun mestaruutta ratkotaan.

– En halua nyt ulkomaille, vaan yritämme löytää vireen kotimaan kisoista, von Wendt suunnitteli.

Mia von Schantz oli luokassa neljäs, mutta hallimestaruuskisassa kolmas, kun GP-kakkoselta Maarit Raiskiolta puuttui hallimestaruuskisaan vaadittava karsintatulos.

– Ensimmäinen mitalini tällä tasolla, täytyy olla tyytyväinen. Lohjan Ratsastajia edustava von Schantz sanoi.

Ratsastaja jakoi tuplakiitokset kokeneelle Raiskiolle.

– Ensinnäkin kiitän Maaritia siitä, että hän on valmentajani. Toiseksi kiitän häntä siitä, ettei hän ollut mukana hallimestaruuskisassa. Jos olisi ollut, olisin jäänyt neljänneksi, von Schantz naurahti.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic