HYÖTYJUTUT

Lännen Media kysyi, millaisia hyviä ulkovessoja kesämökeiltä löytyy – Kävi ilmi, että huussihommissa olemme pellepelottomia

Suomalaiset luottavat vessa-asioissa kierrättämiseen. Kesämökeillä kierrätetään paitsi ulkovessan sisustusesineet myös ulosteet. Vessavierailusta halutaan luoda mahdollisimman hajuton, mutta viihdyttävä kokemus.
Jari Kela on saanut perinnöksi kasan vanhoja heinäseipäitä. Hän käytti niitä "puuhastelupalstansa" ulkovessassa Tyrnävällä. Kela kertoo, että vessan ulkokuori on saanut paljon kehuja.

Keräsimme lukijoilta vinkkejä toimivista ja persoonallisista ulkovessoista. Vastauksia tuli runsaasti. Niistä selvisi, että suomalaisia kesämökkiläisiä kiehtovat ulkovessat. Se näkyy muun muassa siinä, että ulkovessoja sisustetaan huolellisesti ja hyvinkin kekseliäästi.

Myös vessojen ulkonäköön ja varsinaisen pytyn toiminnallisuuteen kulutetaan aikaa ja vaivaa. Moni panostaa siihen, että käynti pihan perällä olisi paitsi viihdyttävä myös hygieeninen ja mahdollisimman hajuton kokemus.

Yksi asia nousee esille lähes kaikissa vastauksissa. Ulkovessoissa suositaan kierrätystä. Lähes jokaisessa vessassa on jotakin vanhaa joko koristeena tai uusiokäyttöön otettuna. Myös ulosteet saavat maaduttuaan jatkokäytön kesämökkien kukkapenkeissä.

Monesta vastauksesta käy ilmi, että suomalaisten ulkovessat eivät ole mitä tahansa helpotushuoneita pihan perällä vaan yleensä vieraat viihtyvät niissä välillä vähän liiankin kanssa.

Hyvä ulkovesan ominaisuuksia

Hajuton

Vessasta näkee ulos: järvelle tai merelle

Vanhat tavarat saavat vessassa uuden elämän

Vessan sisällä pystyy pesemään kädet

Vessan tyhjennys on helppoa ja vaivatonta

Valoisa ja persoonallinen

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti