HYÖTYJUTUT

Luontoliven sääksikamera alkoi kuvata nyt kuudennen kerran – Tästä pääset katsomaan myös muita luontolive-lähetyksiä

Aikaisempina vuosina linnut ovat saapuneet varsin täsmällisesti huhtikuun kymmenennen päivän tienoilla. Viime keväänä ne palasivat pitkältä muuttomatkaltaan Länsi-Afrikasta 12.4.
Sääksenpesä on vielä tyhjä, mutta sääksiä sopii odottaa paikalle pian. Aikaisempina vuosina linnut ovat saapuneet varsin täsmällisesti huhtikuun kymmenennen päivän tienoilla. Kuva: Tapio Tuomela

WWF:n suosittu suora lähetys sääksenpesältä alkoi tänään, 5. huhtikuuta klo 8.30 jo kuudennen kerran.

Viime vuoden tapaan kameraan on yleisön toiveesta asennettu myös mikrofoni.

Sääksenpesä on vielä tyhjä, mutta sääksiä sopii odottaa paikalle pian. Aikaisempina vuosina linnut ovat saapuneet varsin täsmällisesti huhtikuun kymmenennen päivän tienoilla. Viime keväänä ne palasivat pitkältä muuttomatkaltaan Länsi-Afrikasta 12.4.

Sääksisäätiön puheenjohtaja Ilmari Häkkinen pitää todennäköisenä, että sääkset saapuvat tutulle pesälleen tänäkin keväänä.

– Sääksi on hyvin paikkauskollinen, joten pari kyllä saapuu samalle pesälle kuin aikaisempina vuosina, kunhan kumpikin selviää pitkästä muuttomatkasta. Hyvillä pesäpaikoilla poikkeaa monesti muitakin sääksiä katselemassa, mutta pesän pysyvät asukkaat yleensä onnistuvat häätämään ne, Häkkinen sanoo.

Sääksien pesänrakennusta, munien hautomista ja poikasten varttumista suorana Saimaalta välittävä WWF:n Luontoliven sääksikamera on monena keväänä kerännyt miljoonayleisön.

Verkon erilaiset luonto- ja eläin-livelähetykset todella kiinnostavat ihmisiä. Ennätysvuonna 2020 sääksenpesään kurkistettiin peräti 2,9 miljoonaa kertaa.

Pesältä on kesän lopulla tavannut lentää 2–3 poikasta. Viime keväänä luonto kuitenkin muistutti arvaamattomuudestaan, kun sääksipari toukokuussa äkkiä lopetti muniensa aktiivisen hautomisen. Syynä saattoi olla emojen ravinnonpuute tai munien hedelmöittymättömyys.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic