HYÖTYJUTUT

“Matopiirakat olisivat olleet kivoja, mutta ne on jo syöty” – Nyt kehitellään oudoista aineista ruokia

Karjalanpiirakan tapaiset jauhomatopiiraat hävisivät parempiin suihin, kun Turun yliopiston tutkijat kehittelivät yhdessä keittiömestareiden kanssa ruokia tulevaisuuden raaka-aineista. Sirkkoja on jo lautasilla, ja kasviksista halutaan käyttää myös lehdet ja kuoret. Uusista raaka-aineista halutaan ruokia, jotka maistuisivat tavalliselle kuluttajalle.
Tutkimuskoordinaattori Saara Lundén (vas), apulaisprofessori Mari Sandell ja tutkimuskoordinaattori Laura Forsman aistilaboratoriossa, jossa tehdään erilaisia makutestejä. Lundén ja Forsman makustelevat kukkakaalijäätelöä. Kuva: Marttiina Sairanen
Tutkimuskoordinaattori Saara Lundén (vas), apulaisprofessori Mari Sandell ja tutkimuskoordinaattori Laura Forsman aistilaboratoriossa, jossa tehdään erilaisia makutestejä. Lundén ja Forsman makustelevat kukkakaalijäätelöä. Kuva: Marttiina Sairanen

Karjalanpiirakan tapaiset jauhomatopiiraat hävisivät parempiin suihin, kun Turun yliopiston tutkijat kehittelivät yhdessä keittiömestareiden kanssa ruokia tulevaisuuden raaka-aineista. Sirkkoja on jo lautasilla, ja kasviksista halutaan käyttää myös lehdet ja kuoret. Uusista raaka-aineista halutaan ruokia, jotka maistuisivat tavalliselle kuluttajalle.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa 3kk digiä 25 eurolla

Oletko jo tilaaja?

Kirjaudu sisään

Uusimmat