HYÖTYJUTUT

Moni kastike saa sielunsa, kun sillikala sulaa soossiin – Välimerellisten ruokaklassikoiden salaisuus on sardelli, jota ei pidä sekoittaa anjovikseen

Sardelli on verraton kalasäilyke, joka Suomessa usein sekoitetaan anjovikseen, vaikka kyse on tyystin eri kaloista. Ole siis tarkkana kauppojen säilykehyllyillä. Anjovis- ja janssonfileetkin sisältävät eri kaloja. Kokosimme pienen kalasäilykeoppaan sekä resepteihin neljä välimerellistä ruokaklassikkoa, joissa sardelli on olennainen mauste. Syö caesarsalaatti vaihteeksi käsin, valmista ilotytön pastaa tai supernopeaa sardelli-sitruunapastaa tai herkuttele tapenadella.
Kääräise caesarsalaatin kastike, krutongit ja muut ainekset muutaman romainesalaatinlehden sisälle ja sido kimppu ruohosipulin varrella. Näin voin syödä salaatin käsin. Kuva: Harri Kuittinen

Sardelli on verraton kalasäilyke, joka Suomessa usein sekoitetaan anjovikseen, vaikka kyse on tyystin eri kaloista. Ole siis tarkkana kauppojen säilykehyllyillä. Anjovis- ja janssonfileetkin sisältävät eri kaloja. Kokosimme pienen kalasäilykeoppaan sekä resepteihin neljä välimerellistä ruokaklassikkoa, joissa sardelli on olennainen mauste. Syö caesarsalaatti vaihteeksi käsin, valmista ilotytön pastaa tai supernopeaa sardelli-sitruunapastaa tai herkuttele tapenadella.

Haluatko lukea koko jutun ja muut paikalliset artikkelit?

Tutustu digiin eurolla

Samalla tilauksella pääset lukemaan Forssan Lehden kiinnostavimmat uutiset sekä mitä Suomessa ja maailmalla tapahtuu:

  • Kaikki verkkosisällöt
  • Näköislehden ja liitteet
  • Sovelluksen

Olen jo tilaaja

Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan artikkelin loppuun kirjautumalla sisään.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti

30.11.2020