HYÖTYJUTUT

Moni kastike saa sielunsa, kun sillikala sulaa soossiin – Välimerellisten ruokaklassikoiden salaisuus on sardelli, jota ei pidä sekoittaa anjovikseen

Sardelli on verraton kalasäilyke, joka Suomessa usein sekoitetaan anjovikseen, vaikka kyse on tyystin eri kaloista. Ole siis tarkkana kauppojen säilykehyllyillä. Anjovis- ja janssonfileetkin sisältävät eri kaloja. Kokosimme pienen kalasäilykeoppaan sekä resepteihin neljä välimerellistä ruokaklassikkoa, joissa sardelli on olennainen mauste. Syö caesarsalaatti vaihteeksi käsin, valmista ilotytön pastaa tai supernopeaa sardelli-sitruunapastaa tai herkuttele tapenadella.
Kääräise caesarsalaatin kastike, krutongit ja muut ainekset muutaman romainesalaatinlehden sisälle ja sido kimppu ruohosipulin varrella. Näin voin syödä salaatin käsin. Kuva: Harri Kuittinen
Kääräise caesarsalaatin kastike, krutongit ja muut ainekset muutaman romainesalaatinlehden sisälle ja sido kimppu ruohosipulin varrella. Näin voin syödä salaatin käsin. Kuva: Harri Kuittinen

Sardelli on verraton kalasäilyke, joka Suomessa usein sekoitetaan anjovikseen, vaikka kyse on tyystin eri kaloista. Ole siis tarkkana kauppojen säilykehyllyillä. Anjovis- ja janssonfileetkin sisältävät eri kaloja. Kokosimme pienen kalasäilykeoppaan sekä resepteihin neljä välimerellistä ruokaklassikkoa, joissa sardelli on olennainen mauste. Syö caesarsalaatti vaihteeksi käsin, valmista ilotytön pastaa tai supernopeaa sardelli-sitruunapastaa tai herkuttele tapenadella.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa 3kk digiä 15 eurolla

Oletko jo tilaaja?

Kirjaudu sisään

Uusimmat