HYÖTYJUTUT

Muistatko, kun meksikonpataa kokattiin ysärillä pussiaineksista? Nyt se kannattaa tehdä alusta lähtien itse ja kokolihasta

1990-luvulla texmex-buumi valloitti Suomen. Moni muistaa meksikonpadan ja guacamolen teollisina valmisteina, mutta itse tehtynä niihin saa ihan eri lailla makua.
Erilaiset chilit, neilikka ja kaneli tuovat kasvisten kera naudanlihasta tehtyyn meksikonpataan lempeää tulisuutta ja mehevää makua. Kuva: Harri Kuittinen
Erilaiset chilit, neilikka ja kaneli tuovat kasvisten kera naudanlihasta tehtyyn meksikonpataan lempeää tulisuutta ja mehevää makua. Kuva: Harri Kuittinen

Kun lama iski 1990-luvun alussa Suomeen, monet perinteiset ruokaravintolat olivat helisemässä. Yritysasiakkaita ei riittänyt niin kuin ennen, ja oli keksittävä jotain uutta. Samaan aikaan Suomeen rantautui texmex-buumi. Ensimmäinen Amarillo avattiin...

1990-luvulla texmex-buumi valloitti Suomen. Moni muistaa meksikonpadan ja guacamolen teollisina valmisteina, mutta itse tehtynä niihin saa ihan eri lailla makua.

Haluatko lukea tämän jutun?

Samalla tilauksella saat käyttöösi Forssan seudun kiinnostavimmat uutiset, asiaa ja viihdettä kotimaasta ja maailmalta.

Tilaa 3kk digiä 15 eurolla

Oletko jo tilaaja?

Kirjaudu sisään

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic