HYÖTYJUTUT Forssa

Naismobilistit ratissa Forssan seudulla

Letka museoikäisiä ajoneuvoja valtaa seuraavaksi Lounais-Hämeen tiet. Kuva on viime vuoden naisten automobiiliajosta. KUVA: Naisten Automobiiliklubi ry Kuva: Muu
Letka museoikäisiä ajoneuvoja valtaa seuraavaksi Lounais-Hämeen tiet. Kuva on viime vuoden naisten automobiiliajosta. KUVA: Naisten Automobiiliklubi ry Kuva: Muu

Huomenna sunnuntaina Forssan seudun teillä liikkuu letka autoja, joilla ei ole kiire minnekään. Ajoneuvoja letkassa on kolmisenkymmentä ja niitä kaikkia yhdistää museoajoneuvon ikä, mutta myös toinen seikka. Nimittäin se, että jokaisen auton ratissa on nainen.

Naisten Automobiiliklubin automobiiliajoihin miehet kelpuutetaan karttureiksi tai matkustajiksi. Naisten automobiiliajot järjestetään perinteisesti naistenviikon sunnuntaina, ja ne suuntautuvat aina eri kohteisiin Suomessa.

Osallistujia kannustetaan pukeutumaan oman ajoneuvonsa aikakauden ja tyylin mukaisesti.

Sunnuntain ajo starttaa Piippuaukiolta Forssan kehräämöltä, jossa mobilistit tutustuvat kehräämöalueeseen ja toisiinsa. Yleisö pääsee tutustumaan autoihin parhaiten juuri Piippuaukiolla kello 9.30 lähtien.

Lähtö noin 80 kilometrin ajoreitille tapahtuu kello 10.30, josta otetaan suunta Jokioisten kautta kohti Tammelaa.

Ensimmäinen pysähdys on Tammelan Teurolla, jossa mobilistit tutustuvat tekniikkatapahtumaan ja kädentaitoa-myyntinäyttelyyn. Ajokunnat myös esittäytyvät tekniikkatapahtuman yleisölle.

Noin kello 13.30 matka jatkuu Lautaportaan ja Susikkaan kautta kohti Mustialaa, jossa ohjelmassa on lounas ja palkintojenjako. Kotimatkalle mobilistit suuntaavat iltapäivällä.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti