HYÖTYJUTUT

Nyt loppui puutarhassa omenien poimiminen – selkävaivainen kiittää hedelmänkerääjää hyvin tehdystä työstä – Katso video

Hedelmänkerääjän "rimat" joustavat. Rullatessa omena napsahtaa rimojen välistä sisään säiliöön, josta omenat voi tyhjentää esimerkiksi ämpäriin.

Hedelmänkerääjä on saanut kesällä ylistystä muun muassa Facebookin Rintamamiestalo-ryhmässä. Lännen Media testasi Gardenan hedelmänkeräyslaitetta, toimiiko se todella niin hyvin kuin moni väittää. Laitteen ohjeissa kerrotaan, että hedelmät saavat olla halkaisijaltaan 4–9 senttisiä.

Pessimisti yllättyy

Laite näyttää siltä, ettei se voi toimia.

Hedelmänkerääjä kuitenkin yllättää pessimistin. Se rullaa hyvin ja noukkii maahan pudonneet omenat, joita tänä kesänä riittää. Säiliö täytyy nopeasti, ja sitä saa tyhjentää ahkerasti. Suurempi säiliö tekisi kuitenkin työntämisestä raskasta ja omenat saattaisivat kolhiintua liikaa pyöriessään pitkään kerääjän kyydissä.

Kerääjä nappaa myös maahan pudonneet luumut. Ne ovat kuitenkin niin pieniä, että tippuvat kyydistä.

Pidä ruoho lyhyenä

Jos mielii käyttää hedelmänkerääjää, kannattaa pitää puutarhan ruoho mahdollisimman lyhyenä. Laite jumittuu, jos pitkä ruoho takertuu pyörivään osaan. Jos omena on oikein mehukas ja täynnä nestettä, hedelmä ruhjoutuu laitteen sisälle mennessään ja alkaa mustua nopeasti. Laite toimiikin parhaiten melko koviin lajikkeisiin.

Katso video:

 

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic