HYÖTYJUTUT

Olet mitä syöt: Oskari Katajisto saattaa syödä kahdeksan mehujäätä illassa – Jääkaapin terveellisimmät ruuat on tarkoitettu koirille

Näyttelijänä tunnetuksi tullut Oskari Katajisto on aiemmin syönyt mitä sattuu. Elämäntaparemontti on syytä tehdä viimeistään nyt. Kuva: Silja Aitoaho
Näyttelijänä tunnetuksi tullut Oskari Katajisto on aiemmin syönyt mitä sattuu. Elämäntaparemontti on syytä tehdä viimeistään nyt. Kuva: Silja Aitoaho

Olet mitä syöt

Ei auta mikään. Kun lääkäri Pippa Laukka kartoittaa näyttelijänä tutuksi tulleen Oskari Katajiston terveydentilaa, ovat tulokset armottomat: 53-vuotiaalla miehellä on kakkostyypin diabetes.

Se tulee täytenä yllätyksenä ja itkuhan siinä tulee, vaikka tähän mennessä Katajisto on suhtautunut jääkaappinsa tarkastukseen ja epäterveellisten ruokailutottumuksiensa kritisointiin armottomasti vitsailemalla.

Näitä lääkärin kertomia uutisia ei voi vitsillä kuitata. Tieto sairastumisesta herättää pelkoja ja havahduttaa. Reaktion aitous näkyy ja tuntuu katsojalle asti.

Se lienee myös Olet mitä syöt -ohjelman idea. Siihen mukaan lähteneille täytyy nostaa hattua rohkeudesta. Elämäntaparemonttiin ryhtyvät joutuvat paljastamaan itsestään reilusti aika noloja asioita.

Ehkä motivaatio ohjelmaan mukaan lähtemiseen löytyy siitä, että halu muutokseen on vielä julkista häpeää suurempi.

Mehujäitä tv:tä katsellessa

Elämäntapasairautena tunnetusta kihdistä kärsivä Katajisto esimerkiksi viihtyy turhankin hyvin kotisohvalla ja syö televisiota katsellessaan läjäpäin karkkeja, sipsejä ja mehujäitä. Viimeksi mainittuja kuluu illan aikana helposti jopa kahdeksan kappaletta.

Perheen jääkaappi on täynnä epäterveellisiä eineksiä, ja elämäntaparemonttiin Katajistoa luotsaavan Pippa Laukan ällistykseksi terveellisimmät ruoat on tarkoitettu koirille.

Saadaanko kihti ja kakkostyypin diabetes kuriin ja Katajisto ylös sohvalta? Kun lähtötilanne on kartoitettu, on aika astua ulos mukavuusalueelta, jättää einekset ja mehujäät ja alkaa käydä lenkillä.

Yllättävän sympaattiseksi osoittautuvalla Katajistolla ainakin asenne ja motivaatio tuntuvat olevan kohdallaan.

MTV3 keskiviikko 4.12. klo 20.00

Uusimmat

Fingerpori

comic