HYÖTYJUTUT

Ota pari sivuaskelta löytääksesi helmiä

Jari Einiö viihtyy tulppaanien ja kanavien Amsterdamissa matkailijoiden vähemmän kansoittamilla alueilla.

Amsterdamissa yli kaksikymmentä vuotta asunut Jari Einiö innostuu Amsterdamista yhä uudelleen. Hän vinkkaa tutustumaan seuraaviin kohteisiin:

Museoaukiolla Rijksmuseumin edessä on pieni viehättävä puisto muutamaa askelelta alempana katutasosta ja museorakennuksen läpi kulkevasta pyörä- ja kävelytiestä. Puisto on yksi Einiön lempipaikkoja Amsterdamissa. Siellä voi levähtää ja katsoa kaupungin menoa.

Stadsarchiefissa eli kaupunginarkistossa pääsee kurkistamaan vanhoihin kassaholveihin, joita suojasivat lähes puoli metriä paksut rautaovet. Katutason keskusaulassa on vaihtuvia näyttelyitä Amsterdamin historiasta. Arkistossa on esillä myös kaikki kaupungista kirjoitetut kirjat sekä valtava kokoelma vanhoja valokuvia. Kannattaa tutkia myös portaikon ikkunoiden upeat lasimaalaukset. Kaupunginarkisto sijaitsee keskusta-alueella osoitteessa Vijzelstraat 32.

Waterlooplein-kirpputori on yli sata vuotta vanha. Myynnissä on antiikin lisäksi niin kirjoja, levyjä kuin vintagelaukkuja ja -vaatteita. Tori on avoinna maanantaista lauantaihin kello 9.30–18.

Modernia ja yllättävää hollantilaista muotoilua voi tutkia Droog -myymälässä. Arjen silmäniloksi ja sujuvuudeksi suunniteltujen käyttöesineiden hintahaitari on laaja, halvimpia designlöytöjä voi tehdä jopa alle kymmenellä eurolla. Osoite: Staalstraat 7A/B, www.droog.com .

Uusimmat

Näkoislehti

15.7.2020

Fingerpori

comic