HYÖTYJUTUT

Päivän leffapoiminnat: Kinnunen on lämmin mörökölli Mielensäpahoittajana

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.
Tiina Lymin ohjaamassa komediassa Iloisia aikoja, Mielensäpahoittaja Heikki Kinnunen asetteli vanhan karvareuhkan kunnialla päähänsä. Kuva: Suvi Sievilä
Tiina Lymin ohjaamassa komediassa Iloisia aikoja, Mielensäpahoittaja Heikki Kinnunen asetteli vanhan karvareuhkan kunnialla päähänsä. Kuva: Suvi Sievilä

Iloisia aikoja, Mielensäpahoittaja

Minä niin mieleni pahoitin, kun Antti Litja ei enää pystynyt esittämään Tuomas Kyrön kirjojen vanhaa jäärää. Tiina Lymin ohjaamassa komediassa Heikki Kinnunen asetteli kuitenkin vanhan karvareuhkan kunnialla päähänsä. Tuoreen leskimiehen lämmin tunnepuoli puskee pintaan tarinassa, jossa 17-vuotias pojantytär Sofia (Satu Tuuli Karhu) saapuu vieraisille ruskeakastikkeen, perunoiden ja elämänviisauksien ääreen. Ensiesitys. (Suomi 2018)

MTV3 klo 19.50

Black Dynamite

Svengaavat, iskukykyiset ja ehdottoman viriilit mustat toimintasankarit puskivat päälle 1970-luvun huokeissa ns. blaxploitaatio-elokuvissa. Luulisi, ettei valmiiksi niin övereistä leffoista voi enää parodiaa vääntää, mutta Scott Sanders onnistui kohtuullisesti. Michael Jai White on Vietnam-veteraani ja entinen CIA-agentti joka kiehuu kostoa kuumien mimmien, leveiden autojen ja muhkeiden afrokampausten keskellä. Ensiesitys. (USA 2009)

TV2 klo 21.50

Labyrintti

Muppetien ja muiden ikimuistoisten nukkehahmojen isä Jim Henson vyörytti hilpeän muhkuraisia peikkoja ja muita outoja otuksia fantasiaseikkailuunsa. Ne ovatkin parasta koko elokuvassa, joka siepatun poikavauvan ohella etsiskelee myös juonta. Teini-ikäinen Jennifer Connelly on tämän tarinan Liisa ihmemaassa. Peikkokuninkaana laulava David Bowie näyttää siltä kuin olisi juuri samana aamuna tuurannut Tina Turneria. (USA/Britannia 1986)

Yle Teema & Fem klo 22.00

Uusimmat

Fingerpori

comic