HYÖTYJUTUT Lounais-Häme

Täältä tulee Snäll!

Forssan Salaman Astrid Snäll pääsee kesään kovassa kunnossa. Snäll pystyi selättämään viime suvea kiusanneet jalkavaivat ja sai alle hyvän treenikauden.

Jo kevät meni hienosti, ja vauhti on vain nousussa. Fysioterapeutti Jarmo Ahosen avulla ja opeilla Snäll pääsi eroon jalkaongelmista ja sai juoksutekniikkansa paremmaksi.

-Odotukset ovat korkealla, mutta en aio ottaa mitään paineita, forssalaisjuoksija sanoo.

Snäll tähtää ennätyksiinsä 800 metriltä aina 5 000 metriin saakka. Samalla hän aikoo rikkoa alle 19-vuotiaiden EM-kisarajat 3 000 metrin sileällä ja esteissä sekä 5 000 metrillä.

-Tykkään ajallisista tavoitteista, haluan juosta ennätyksiä, Snäll kertoo.

Toki Snäll haluaa myös menestyä. Tähtäimessä ovat kärkisijat ikäluokan SM-kisoissa ja paikka EM-kisoissa.

 

Snäll on noussut ikäistensä huipulle hämmästyttävää vauhtia. Vielä jokunen vuosi sitten hän piti itseään huonona juoksijana.

Koko juoksu-ura sai oikeastaan alkunsa siitä, kun hän oli mielestään liian hidas.

-Pelasin nuorempana pesäpalloa. Olin hidas ja huono juoksemaan, halusin saada lenkkeilemällä lisää vauhtia pesien välille, Snäll muistelee.

Snäll aloitti aika lailla pohjilta, eikä lenkkeily ollut aluksi herkkua. Puolen vuoden sinnittelyn jälkeen alkoi kulkea.

Heti ensimmäinen hölkkäkisa meni hyvin, ja Snäll alkoi nauttia juoksemisesta. Hän otti tuttunsa kautta yhteyksiä Forssan Salaman juoksuvalmentaja Ari Ketolaan.

Snällin ja Ketolan yhteistyö tuotti nopeasti tuloksia. Snäll oli heti ensimmäisissä SM-maastoissaan 2014 komeasti kuudes, ja siitä tahti on vain parantanut.

Salaman juoksija on kahminut muutamassa vuodessa toistakymmentä SM-mitalia ja pääsi viime kesänä edustamaan Suomea nuorten EM-kisoissa. Snäll pärjää niin maantiellä, maastossa kuin radallakin.

 

Snäll on muuttanut Forssasta Turkuun, jossa hän käy lukiota ja tekee pääosan harjoittelustaan. Treenipuitteet ovat kunnossa ja yksin asuminenkin arjenpyörittämisineen on alkanut sujua.

-Aluksi tuntui yksinäiseltä, mutta aika nopeasti löysin arkeen rytmiin. Vanhemmat käyvät usein ja lisäksi veli ja siskoni asuvat Turussa.

Snällin vahvuuksia ovat kestävyyspohja ja into harjoitella. Luonnettakin löytyy, hän ei halua hävitä kenellekään, ei edes lenkeillä.

-Voitontahto näkyy treeneissä. En halua hävitä edes pojille, ainakin perässä täytyy pysyä, Snäll naurahtaa.

Kehitettävääkin löytyy. Snäll kaipaa yhä lisää nopeutta ja lisää ketteryyttä juoksemiseensa.

Snäll kertoo aiemmin jännittäneensä kilpailemista. Nykyään jännittäminen on hallinnassa, juoksija kertoo pitävänsä kilpailemisesta.

-Pieni jännitys kuuluu asiaan, silloin pystyy kisassa parempaan suoritukseen.

 

Monipuolinen Snäll on kova sana myös triathlonissa. Vaikka juokseminen on forssalaislupauksen päälaji, sujuvat triathlonin kolme lajia mainiosti.

Snäll kilpaili viime vuonna triathlonissa neljästi ja voitti kaikki kilpailut. Myös ikäistensä SM-kisat.

-Uinnissa annan muille vielä tasoitusta, mutta muut eivät ole juoksussa niin hyviä kuin minä. Pyöräilykin on aika vahva, Snäll kertoo

Hän edustaa Suomea kesäkuun puolivälissä triathlonin EM-kisoissa.

-SM-kisoissa on kulta tavoitteena. EM-kisamenestystä en osaa veikata, kun en tiedä vielä reittiä ja muiden kilpailijoiden tasoa. FL

 

Kestävä jamonipuolinen
17 vuotta, 167 senttiä.Forssalainen, asuu ja opiskelee Turussa.Kestävyysjuoksu päälaji, menestystä myös triathlonissa.Edustaa yleisurheilussa Forssan Salamaa, triathlonissa Turun Urheiluliittoa.Parissa vuodessa toistakymmentä SM-mitalia radalla, maantiellä, maastossa ja hallissa.Ennätykset: 800 m 2.21,16, 1 500 m 4.40,25, 3 000 m 10.01,65, 5 000 m 18.26,68.Kesän tavoitteena parantaa ennätyksiä, menestys SM-kisoissa ja paikka EM-kilpailuissa.Triathlonissa tavoite SM-kulta ja hyvä suoritus EM-kisoissa.

Uusimmat

Fingerpori

comic