HYÖTYJUTUT

Televisiossa kilpaileva Anssi Räntilä saattaa syödä 20 palaa leipää päivässä – kisan resepti ei kuitenkaan ole leivonnainen

Kuva: Tiina Vuorimäki
Kuva: Tiina Vuorimäki

Jyrki Sukulan vetämässä Suomalainen menestysresepti -sarjassa on ensimmäisen jakson jälkeen mukana kuusi kilpailijaa. Yksi heistä on Anssi Räntilä.

Hän on tamperelaisen Leivon leipomon tuotantopäällikkö.

Kilpailemassa ovat Räntilän lisäksi Lipasun Annika Ikonen Helsingistä, turkulaisen Särkifoodin Paavo Vallas, Alavuden öljypuristamon Hanna Yli-Kuha, kuopiolaisen Probitatin Carme Plummed-Ferrer, ja Knehtilän luomutuotteen Minna Sakki-Eerolä Hyvinkäältä.

Miksi televisioon?

– Olen sen verran kunnianhimoinen, että kun lähden kilpailemaan, haluan voittaa.

– Kun lähdimme mukaan Suomalainen menestysresepti -kisaan, emme tienneet tv-ohjelmasta. Mutta kyllä lähtisin uudelleen, ohjelmanteko oli sen verran kiinnostavaa. Leivon leipomon kilpailutuote on kasvispyörykkä Boltsi.

Miksi leipomo tekee kasvispyörykkää?

– Olemme aiemminkin tehneet tuotteita, jotka eivät ole perinteistä leipomista, esimerkiksi tuorepastaa. Boltsi syntyi vähän vahingossa.

– Meillä oli kisaan valmiina viisi muuta reseptiä, mutta sitten syntyi kasvispyörykkä. Olin tekemässä sämpylöitä, mutta ne jäivät hieman pieniksi. Leivon leipomon toimitusjohtaja Harri Jaakkola totesi, että ne näyttävät pyöryköiltä. Siitä se tuotekehitys lähti. Massat valmistetaan meillä ja pyörykät tehdään Lihajaloste Korpelan pyörykkälinjalla Honkajoella.

Pyöryköitä alkaa saada kaupoista elokuussa.

Leipomossa työskentelevältä on pakko kysyä, kuinka paljon syöt leipää?

– Syön paljon leipää, 10 – 20 palaa päivässä. Pääasiassa syön ruisleipää, mutta myös vaaleampaa leipää menee.

Onko sinulla hyviä leipävinkkejä?

– Leipää voi myös grillata. Siitä voi leikata siivuja, paahtaa ne pannulla ja dipata. Leipää voi käyttää pitsapohjana tai syödä ruistortilloja.

– Jos pakastaa leipää, se kannattaa siirtää tavalliseen muovipussiin.

Mikä on tuotekehityksen vaikein kohta?

– Ongelma on usein se, että itsellä on selkeä kuva, mitä tehdään. Kuluttajat haluavatkin jotain muuta. Silloin pitäisi kyetä muuttamaan omaa ajatustaan eikä heittää lasta pesuveden mukana eli vetäytyä kokonaan.

– Työkavereiden, sisäänostajien ja muiden kommentit kannattaa kuunnella tarkasti – kuluttajatutkimuksesta saa tarkempaa tietoa, mitä kannattaa muuttaa. Joskus se voi olla pakkauksen väri tai kuinka monta palaa leipää pussissa pitää olla.

– Eikä pidä odottaa, että kaikki ideat onnistuvat.

Mitä teet vapaa-aikana?

– Harrastuksiani ovat kuntosali, viinit ja tanssi.

– Olemme vaimon kanssa harrastaneet tanssimista parikymmentä vuotta. Tapasimmekin tanssiravintolassa. Kesäisin kierrämme lavoja, mutta talvella ei enää oikein ole tanssipaikkoja.

– Vaimon kanssa yhdessä olemme mukana myös Rotisseurs-toiminnassa, Suomessa puhutaan Paistinkääntäjä-järjestöstä. Se järjestää erilaisia ruokaan ja viiniin liittyviä tapahtumia ja kilpailuja.

Uusi jakso sunnuntaisin ja uusinnat maanantaina ja lauantaina.

Suomalainen menestysresepti, TV5 sunnuntaisin klo 20.00

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti