HYÖTYJUTUT

Terveellinen vuohen liha nousee trendiruuaksi – Nappaa reseptit maukkaaseen vuohenviuluun ja nyhtöpukkiin

Herkkusuut osaavat kysyä kilinlihaa ja tietävät, missä tehdään hyviä kutunjuustoja. Liha on vielä harvinaista herkkua, mutta vuohitilojen määrä on lähtenyt kasvuun, sillä maidolle riittää markkinoita. Loppilaiset Jonna ja Eero Ukkola ovat ottaneet rohkean askeleen ja ovat perustaneet vuohenmaitotilan.
Suomessa on vajaat 5 000 rekisteröityä vuohta. Useimmilla vuohitiloilla on vain muutama vuohi. Suuria, monen sadan vuohen lypsytiloja on kymmenkunta. Kuva: Esko Tuovinen
Suomessa on vajaat 5 000 rekisteröityä vuohta. Useimmilla vuohitiloilla on vain muutama vuohi. Suuria, monen sadan vuohen lypsytiloja on kymmenkunta. Kuva: Esko Tuovinen

Kutunjuusto on tuttu ja arvostettu herkku, mutta harva suomalainen osaa nautiskella vuohenlihaa. Vähärasvaisen vuohenlihan terveellisyys perustuu sen hyviin ja pehmeisiin tyydyttymättömiin rasvoihin sekä korkeaan rautapitoisuuteen. Kun vuohenmaidon kysyntä ylittää jatkuvasti...

Herkkusuut osaavat kysyä kilinlihaa ja tietävät, missä tehdään hyviä kutunjuustoja. Liha on vielä harvinaista herkkua, mutta vuohitilojen määrä on lähtenyt kasvuun, sillä maidolle riittää markkinoita. Loppilaiset Jonna ja Eero Ukkola ovat ottaneet rohkean askeleen ja ovat perustaneet vuohenmaitotilan.

Haluatko lukea tämän jutun?

Samalla tilauksella saat käyttöösi Forssan seudun kiinnostavimmat uutiset, asiaa ja viihdettä kotimaasta ja maailmalta.

Tilaa 1kk digiä alk. 1 eurolla

Oletko jo tilaaja?

Kirjaudu sisään

Fingerpori

comic

Näkoislehti

30.3.2020

Uusimmat