HYÖTYJUTUT

TV-vinkki: Britannian kuninkaallisten ongelmallinen mediasuhde nousee esiin dokumenttisarjassa, joka toistaa tuttua tarinaa

Toiset kuninkaalliset ovat onnistuneet julkisuuden kanssa hyvin, kun taas toiset ovat joutuneet sensaationhakuisten lööppien kohteiksi. Kuva: 2018 Anwar Hussein
Toiset kuninkaalliset ovat onnistuneet julkisuuden kanssa hyvin, kun taas toiset ovat joutuneet sensaationhakuisten lööppien kohteiksi. Kuva: 2018 Anwar Hussein

Kuninkaallisten ja tabloidlehdistön suhde on tiivis: he tarvitsevat toisiaan mutta siitä seuraa myös ongelmia. Tätä valottaa neliosainen dokumenttisarja.

Britannian kuninkaalliset ovat olleet The Crown -sarjan myötä niin paljon esillä, että luulisi tämänkin vetävän katsojia. Paljon on tuttua tarinaa, mutta jotain uuttakin tarjotaan.

Ensimmäinen jakso keskittyy prinsessa Dianaan. Se tarina on moneen kertaan kuultu.

Lastenlapset valokeilassa

Seuraavat jaksot ovatkin mielenkiintoisempia, varsinkin kolmas Nuoret valokeilassa. Siinä käsitellään kuningattaren kaikkia lastenlapsia ja tuoreitakin tapahtumia.

Prinssi William on pärjännyt median kanssa hyvin. Toisin kuin pikkuveli Harry ja hänen puolisonsa Meghan, joka joutui nopeasti lehdistön hampaisiin.

Kuten tiedetään, he jättivät kuninkaallisen elämän taakseen ja muuttivat Amerikkaan. The Sun –lehden entinen päätoimittaja tosin ei usko, että julkisuuden suhteen auvoinen elämä odottaisi sielläkään.

Kiva, että ohjelmassa käsitellään myös Andrew’n tyttäret Beatrice ja Eugenie sekä Annen lapset Zara ja Peter.

Komea kavalkadi iltapäivälehtien entisiä päätoimittajia ja nykyisiä hovitoimittajia on kertomassa asioista ja selittämässä pelin kulkua: kansalla on oikeus tietää ja kansaa kiinnostaa, kun se lehtiä ostaa.

Joukkoon olisi kaivannut vielä mediatutkijaa tuomaan lisänäkökulmia.

Kuninkaallisia lööppejä: TV1 klo 19.00 ja Yle Areena

Uusimmat

Fingerpori

comic