HYÖTYJUTUT Lounais-Häme

Unohda karjalanpiirakka – Kääräise kuoritaikinasta vaihteeksi umpinaisia lanttusupikkaita tai paista pannulla sulhaspiirakoiksi

Karjalainen piirakkakulttuuri on tunnettua monipuolisempi. Karjalanpiirakkataikinasta voi leipoa vaikka lanttusupikkaita, joiden täytteenä on lanttusurvosta ja lihaa. Kokonaisen kalan tai kalafileitä voi hauduttaa piirakkakuoren alla ruokaisaksi kurniekaksi. Karjalaisten perinneruokien valmistus onnistuu myös lännen ihmiseltä, todistaa hämäläissyntyinen Hanna Syrjälä.
Hanna Syrjälän suosikki piirakoiden joukosta on tavallinen perunapiirakka. – Se käy ruokapöytään tai kahvin kanssa, ja sopivilla päällysteillä siitä saa sellaisenaankin pienen aterian, hän sanoo. Kuva: Lassi Puhtimäki
Hanna Syrjälän suosikki piirakoiden joukosta on tavallinen perunapiirakka. – Se käy ruokapöytään tai kahvin kanssa, ja sopivilla päällysteillä siitä saa sellaisenaankin pienen aterian, hän sanoo. Kuva: Lassi Puhtimäki

Karjalainen piirakkakulttuuri on tunnettua monipuolisempi. Karjalanpiirakkataikinasta voi leipoa vaikka lanttusupikkaita, joiden täytteenä on lanttusurvosta ja lihaa. Kokonaisen kalan tai kalafileitä voi hauduttaa piirakkakuoren alla ruokaisaksi kurniekaksi. Karjalaisten perinneruokien valmistus onnistuu myös lännen ihmiseltä, todistaa hämäläissyntyinen Hanna Syrjälä.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa 3kk digiä 25 eurolla

Oletko jo tilaaja?

Kirjaudu sisään