Kaupallinen yhteistyö

Elofestit kruunaavat Hämeenlinnan kesän

Elofestien tähti Samae Koskinen tuntee Hämeenlinnan kuin omat taskunsa.
Samae Koskinen on äänittänyt Hämeenlinnan Sound Supreme -studiolla ja esiintynyt muun muassa Verkatehtaalla sinfoniakokoonpanon kanssa.

Ensi viikonloppuna Aulanko Areenalla järjestettävien Elofestien lavalle nousee Samae Koskinen, jolle Hämeenlinna on erittäin tuttu kaupunki.

– Olen kotoisin Riihimäeltä ja isovanhempani asuivat Hämeenlinnassa, joten kyllä kaupungissa tuli vierailtua jossain vaiheessa parikin kertaa viikossa, Koskinen muistelee.

Kovana HPK-fanina tunnettu Koskinen sai oranssina keväänä kunnian avata yhden finaalisarjan ottelun Maamme-laululla.

Kokemus oli ikimuistoinen ja Koskinen ilmoittautuu jatkossakin tehtävään.

– Ihan koska tahansa HPK:n toimistolta soitetaan, olen valmiina.

HPK:n sensaatiomaista voittoa taivasteltiin ympäri Suomea, mutta jollain tapaa Samae Koskinen aavisti tapahtumat jo ennalta. Kaikki tähdet olivat kohdallaan.

– Game seveniä kuuntelin radiosta, kun olin taluttamassa koiraa. Mylvin onnesta, Koskinen nauraa.

Jännittävä viikko edessä

Viikko Elofestien jälkeen Samae Koskisella koittaa jännittävä päivä, kun hän julkaisee kuudennen soololevynsä, joka kantaa nimeä Maidstone.

Pitkäsoitto sisältää Mummu – ja Tää on se hetki -radiohittien lisäksi myös hieman syvempiä tunnelmia.

– Mulle on aina yhtä vaikeaa kuvailla etukäteen, millainen levy on tulossa, mutta sanoisin että tällä levyllä käsitellään kasvutarinoita ja hetkessä elämistä. Löytyy sieltä yksi kuolema-aiheinen kappalekin. Ja progea!

Samae Koskisella on takana erittäin kiivas keikkakesä. Osan keikoistaan hän on soittanut yksin, osan Korvalääke-kokoonpanonsa kanssa.

Elofesteillä taustatukea antaa Korvalääke, joka koostuu alan huippumuusikoista.

Pysäyttämätön sisarusduo

Elofesteillä esiintyy Samae Koskisen lisäksi myös nippu muita kiinnostavia suomalaisia esiintyjiä.

Vuoden 2019 kehutuimpia ja kohutuimpiakin kokoonpanoja on ollut Kaisa ja Anna Karjalaisen muodostama duo Maustetytöt.

Piskuisesta Vaalan kylästä ponnistaneet Karjalaisen siskokset ovat saaneet kyynisimmätkin kriitikot puolelleen vastustamattomilla sanoituskoukuillaan.

Maustetytöt on niittänyt kovaa keikkamainetta, mutta varsin tuore yhtye ei ole julkaissut vielä ensimmäistä pitkäsoittoaan. Ensimmäiset sinkkujulkaisut ”Tein kai lottorivini väärin” ja ”Se oli SOS” ovat kuitenkin saaneet mukavasti soittoaikaa valtakunnallisilla radiokanavilla.

Atomirotta laittaa bileet pystyyn

Atomirotta on sen sijaan julkaissut jo kolme pitkäsoittoa urallaan, joka alkoi vuonna 2014. Emma-palkintoja pokannut yhtye annostelee räppiä, bluesia, punkkia, funkkia ja jazzia yhdistävän keitoksen, joka on maistunut suomalaisille etenkin keikkojen muodossa.

Atomirotan muodostavat Notkea Rotta -nimeä ennen käyttänyt Mikko Sarjanen, legendaarisesta Smack-yhtyeestä tuttu kitaristi Rane Raitsikka sekä J. Pajulaakso.

Äänellä Eurooppaa valloittamassa

Ison soundin keikoista tuttu helsinkiläinen The Holy on noteerattu ulkomaisia musiikkiblogeja myöten ja bändin Euroopan valloittamista onkin ennustettu jo pidemmän aikaa.

Mistään hiljaisesta valloituksesta ei ole kyse, sillä The Holyn rytmimaailmaa hallitsevat kaksi rumpalia.

Elofesteillä esiintyy myös mielenkiintoinen yhden miehen yhtye Erakossa, jonka musiikkia voi kuvailla suomirockin, punkin ja hiphopin yhdistelmäksi.

Elofest Hämeenlinnassa,  Aulanko Areenalla
lauantaina 10.8. alkaen kello 19.