Kaupallinen yhteistyö

Juoksumatto – monipuolinen juoksutreeni helposti

Laadukas juoksumatto mahdollistaa monipuolisen juoksutreeniin kotona. Katso miksi suosittelemme juoksumaton hankkimista kotiin.

Ulkona juokseminen on tietenkin mahtavaa, maisema vaihtuu ja kunto kasvaa. Vesisateet, kova tuuli tai äärimmäiset helteet eivät kuitenkaan välttämättä houkuta lähtemään lenkkipolulle. Myös monipuolisen juoksutreenin tekeminen pihalla saattaa olla vaikeaa. Esimerkiksi ylämäkijuoksuun soveltuvaan paikkaan saattaa joutua matkustamaan jopa autolla. Kun paikka löytyy, aina on mahdollista astua juuren tai kiven syrjään, ja loukata itsensä sairastuvalle. Juoksumatto tarjoaa vastauksen kaikkiin näihin ongelmiin. Voit harjoitella turvallisesti säästä riippumatta, ja kun ostat juoksumaton kotiin, vältyt myös ruuhkilta salilla sekä pitkiltä ajomatkoilta salille.

Juoksumatto sopii painonpudotukseen

Juokseminen on mahtava tapa päästä eroon ylimääräisistä kiloista, sekä ylläpitää omaa painoaan. Juoksumatto ylläpitää sopivaa juoksuvauhtia, joten treeni soveltuu hyvin myös aloittelijoille. Aloittelijoille sopii esimerkiksi asteittainen nopeuden kasvattaminen. Aloita juoksumattotreeni kävelyvauhdilla, ja lisää nopeutta aina noin 5 minuutin välein, kunnes saavutat sopivan juoksunopeuden. Tällä tavoin myös lihakset lämpenevät hyvin ennen varsinaista suoritusta. Myös intervallitreeni tarjoaa hyvän vaihtoehdon tasapaksuun juoksemiseen. Intervallijuoksussa juostaan esimerkiksi 2 minuuttia kevyttä vauhtia, jonka jälkeen juostaan 1 minuutti kovaa. Laadukas juoksumatto tarjoaa monipuoliset treeniohjelmat, joita on helppo valikoida ohjauspaneelien avulla. Treeniohjelmien ansiosta keskityt juoksutreeniin, etkä säätöjen asettamiseen.

Juoksumatto vahvistaa lihaksia

Juoksumattotreeni myös vahvistaa lihaksiasi. Esimerkiksi ylämäkijuoksu tekee todella hyvää jalanlihaksille sekä pakaroille. Osta juoksumatto josta löytyy kallistuksensäätö, ja vahvistat lihaksiasi entistä tehokkaammin. Kallistusta lisäämällä voidaan vaikuttaa juoksutreenin intensiteettiin.

Lähes kaikki juoksumatot on varustettu käsinojilla, joista on hyvä ottaa tukea juoksutreeni alkaessa. Kun päästät nojista irti ja annat kehosi hoitaa tasapainoilun, keskivartalosi sekä kätesi vahvistuvat.

Säätämällä juoksuvauhdin hetkellisesti nopeammaksi kun yleensä juokset, voit myös parantaa juoksunopeuttasi. Juoksumatto auttaa pitämään nopeamman juoksuvauhdin paremmin yllä.

Juoksumatto kotiin

Halpa juoksumatto on harvoin paras juoksumatto. Mitä useammin käytät juoksumattoa, sitä enemmän siihen kannattaa myös panostaa. Kun budjetoit juoksumattoon tarpeeksi, saat takuulla laitteen joka täyttää velvollisuutensa myös kuntosi kohotessa.

Jos juoksumatto toimii sinulla lähinnä lämmittelynä ennen salitreeniä, halpa juoksumatto saattaa täyttää tarpeesi. Isommalla sijoituksella saat kuitenkin laadukkaamman juoksumaton, jossa on enemmän ominaisuuksia.

Huomioi myös juoksumaton koko. Juoksumaton ympärillä tulee olla riittävästi tilaa turvallista treeniä varten. Useat juoksumattomallit ovat kokoontaitettavia, joten niiden varastoiminen on helppoa, ja sopivat pienempäänkin asuntoon.

Gorilla Sportsin verkkokaupasta löydät juoksumatot kaiken tasoiseen juoksemiseen 2 vuoden takuulla.