Kaupallinen yhteistyö

Miten hyödyntää joustoluottoa järkevästi

Joustoluotto on kätevä lainamuoto, sillä se mahdollistaa suunnitelmiesi rahoituksen nopeasti ja helposti. Joustoluottoa otetaan yleensä esimerkiksi remonttiin, sisustamiseen ja matkustamiseen, jolloin lopullisista kuluista ei ole täysin varma.

Summat vaihtelevat pienistä muutaman sadan euron luotoista suurempiin kymmenien tuhansien eurojen summiin. Siksi luotto on helppo räätälöidä omaa tarvetta varten.

Joustoluotto on siitä kuluttajalle hyvä tuote, että se mahdollistaa erilaiset hankinnat silloin, kun ne ovat ajankohtaisia. Joustoluottoa on järkevää hakea hyvin harkittuja tilanteita varten, sillä se on nopeampi rahoitusratkaisu, kuin säästäminen.

Miten joustoluotto toimii?

Nimensä mukaisesti joustoluottoa voi käyttää joustavasti, sillä koko summaa ei tarvitse nostaa ja saat itse päättää nostoeräsi. Myös takaisinmaksuaika voidaan sopia oman maksuvalmiutesi mukaisesti.

Kun sinulle on myönnetty joustoluotto, voit nostaa sitä haluamissasi erissä ja tehdessäsi lyhennyksiä luottoa palautuu taas käyttöösi. Toimintaperiaate on siis toisaalta sama, kuin luottokorteissa.

Kulut tietysti kasvavat sitä mukaan, mitä pidemmän maksuajan valitset. Luottoa kannattaa siis lyhentää mahdollisimman tiuhaan tahtiin, tai maksaa se kokonaan pois heti kun se on itselle mahdollista.

Jos sinulle on myönnetty esimerkiksi 5000 euron suuruinen joustoluotto ja käytät siitä 2000 euroa ja tämän jälkeen lyhennät lainaa 1000 eurolla, on sinulla taas oikeus nostaa luottoa 4000 euron edestä. Luottoa ei siis tarvitse aina hakea uudelleen.

Joustoluoton maksimimäärä määräytyy takaisinmaksukykysi mukaan.

Korko muodostuu lainan viitekorosta ja jokaiselle asiakkaalle henkilökohtaisesta marginaalista. Täytyy muistaa, että jokaisesta nostosta peritään lainantarjoajan määrittelemä nostopalkkio.

Kuten muutkin lainat, joustoluottoja kannattaa ehdottomasti vertailla

Lainaa voi myös Suomessa hakea todella monelta eri taholta, joten järkevintä on käyttää vertailupalvelua. VertaaEnsin.fi -palvelusta löydät kaikkien lainantarjoajien tarjoukset.

Vertailemalla saat tietoosi, mikä joustoluotto tulee sinulle edullisimmaksi valitsemasi lainasumman ja takaisinmaksusuunnitelman kanssa. Lainaa ei muutenkaan pitäisi ikinä ottaa vertailematta ja tutustumatta mahdollisimman tarkasti eri tarjoajien ehtoihin ja tarjouksiin.

Miten joustoluoton saa?

Vertailtuasi voit täyttää heti lainahakemuksen ja saat rahat tilillesi usein samantien. Luottotietojen tulee kuitenkin olla kunnossa.

Korot ja kulut vaihtelevat huomattavasti lainantarjoajien välillä. Lainan vertailuttaminen on nykypäivänä niin helppoa, että pienetkin lainat kannattaa kilpailuttaa. Enää ei tarvitse kävellä omaan luottopankkiin ja hyväksyä laput silmillä ensimmäistä saatua tarjousta, sillä parhaat ratkaisut löytyvät helposti netistä.

Joustoluotto on myös kätevä yllättävien tilanteiden kannalta, joissa tarvitset rahoitusta nopeasti, kun et ole ehtinyt varautua. Luoton saa yleensä nopeasti tilille, jos kaikki on kunnossa luoton myöntämistä varten. Tällaisissakin tilanteissa täytyy kuitenkin olla täysin varma omasta takaisinmaksukyvystään ja suunnitella lyhennykset huolella etukäteen.

Ottamalla joustoluoton vertailupalvelun kautta saat sinulle varmasti sopivimman vaihtoehdon. Joidenkin pankkien joustoluotot saattavat olla kustomoituja tietyille summille ja joskus esimeriksi pienempien summien tarpeessa kannattaa turvautua netissä toimivaan lainantarjoajaan. VertaaEnsin.fi lainavertailun avulla löydät omaan tarpeeseesi parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Joustoluoton ottaminen kannattaa ainoastaan jos oma talous on vakaalla pohjalla

Aina täytyy kuitenkin muistaa, että minkäänlainen laina tai luotto ei ole ratkaisu rahaongelmiin ja lainaa pitäisi ottaa vain silloin, kun on varma suunnitelma sen takaisin maksamiseksi.

Joustoluotonkin ottaminen on kannattavaa ainoastaan sellaisessa taloustilanteessa, jossa tietää, että ylimääräistä rahaa todella on lainanlyhennyksiin tarvittavan summan verran joka kuukausi.

Yleensä joustoluottoihin on neuvoteltavissa pari lyhennysvapaata kuukautta per vuosi, jolloin omaan maksusuunnitelmaan saa joustavuutta. Kuitenkin, kuten sanottu, lainat ja luotot kannattaa aina maksaa mahdollisimman nopealla aikataululla pois välttyäkseen maksamasta turhia ylimääräisiä kuluja.

Tutustu rahoitustuotteiden vertailupalveluun sivustolla VertaaEnsin.fi.