Kaupallinen yhteistyö

Näin lainaat rahaa järkevästi

Lukuisat nettilainayhtiöt tekevät nopean lainan löytämisestä helppoa, mutta lähes jokainen on myös kuullut pikalainoihin liittyvistä riskeistä. Vertailemalla pikalainoja voit karsia pois epäsopivat vaihtoehdot ja saat samalla paremman yleiskuvan lainojen hinnoista.

Rahan lainaamisesta on tehty helppoa. Osoitteessa Loanscouter.com/fi voit helposti ja turvallisesti vertailla suosituimpia pikalainoja. Lainojen tärkeät tiedot on koottu lainalistaksi, josta vertailu on helppo tehdä. Listasta on mahdollista siirtyä suoraan lainantarjoajan sivuille täyttämään hakemusta.

Nopea saatavuus on tuonut lainat jokaisen ulottuville, mutta vaivattomuus tuo mukanaan myös riskejä. Laina voi olla tililläsi vain muutamalla klikkauksella, mutta oletko ehtinyt suunnittelemaan lainan takaisinmaksua tai tutustumaan huolellisesti lainaehtoihin? Digitaalisessa maailmassa voit tehdä lähes rajattomasti hankintoja muutamalla klikkauksella, mutta tämä kasvattaa myös virhearviointien määrää. Tunnistamalla riskit ja lainaamalla rahaa järkevästi voit välttää pikalainoihin perinteisesti liittyvät sudenkuopat.

Lainaaminen verkosta

Sähköisten lainatuotteiden kirjo on laajempi kuin koskaan. Pikalainayhtiöt taistelevat asiakkaista perinteisten pankkien kanssa. Tämä tarkoittaa, että sinä kuluttajana saat entistä parempia lainatarjouksia. Käsittely- ja siirtoajat ovat myös viime vuosina lyhentyneet huomattavasti: kun ennen lainaprosessi saattoi kestää jopa viikkoja, nyt saat kulutusluoton lähes poikkeuksetta vain muutamassa päivässä.

Nopeaa rahaa voi olla vaikeaa vastustaa, erityisesti lukiessasi uskomattomilta kuulostavista erikoistarjouksista. Uteliaisuus uusia rahoitusratkaisuja kohtaan on järkevää, mutta samalla on hyvä tutustua tarkoin lainaehtoihin. Uskomattomalta kuulostava lainatarjous on useinkin juuri sitä. Vertailupalvelun avulla voit jo lähtökohtaisesti rajata lainoja mm. lainamäärän ja -ajan mukaisesti. Todellinen vuosikorko ja muut tärkeät tiedot on listattu selkeästi, joten sinun ei tarvitse käyttää aikaa niiden etsimiseksi lainoittajan sivuilta.

Lainan hintaan vaikuttavat tekijät:

  • Korko
  • Laina-aika
  • Muut maksut

Nimelliskorko on usein suurin lainastasi perittävä kulu, mutta muista, että matala korko ei takaa lainan edullisuutta. Lainastasi voidaan lisäksi periä avausmaksu, nostomaksu ja kuukausittainen tilinhoitomaksu. Todellinen vuosikorko ilmoittaa lainan vuosittaiset kokonaiskulut prosentteina ja näin helpottaa lainojen keskinäistä vertailua.

Kun haet mitä tahansa lainaa, muista arvioida omaa maksukykyäsi mahdollisimman realistisesti. Onko valitsemasi laina sellainen, jonka pystyt varmasti maksamaan myös takaisin sopimuksessa sovituin ehdoin? Jälkikäteen tehdyt muutokset kerryttävät usein lisäkuluja ja pahimmassa tapauksessa maksamattomat lainalyhennykset voivat johtaa luottotietojen menetykseen.

Harkitse siis tarkkaan vaihtoehtojasi ja tutustu mahdollisimman moneen lainantarjoajaan ennen lopullisen päätöksen tekoa. Tässä prosessissa lainavertailupalvelu LoanScouter on erinomainen apuväline.