Kaupallinen yhteistyö

Pikalainat saavat uuden korkokaton

Pikalainojen ja vakuudettomien lainojen kysyntä on kasvanut voimakkaasti koko 2000-luvun. Pikavippi myönnetään netin kautta ilman vakuuksia ja takaajia. Nopeasta netin kautta myönnettävästä luotosta on nopeasti tullut keskeinen suomalaisten talouksien rahoittaja. Asuntolainakannan nopea nousu ja lisääntynyt kulutusluottokanta on aiheuttanut huolta talouksien velankantokyvystä. Mahdollinen korkotason nousu voisi aiheuttaa merkittäviä häriöitä talouden vakauteen Suomen Pankin mukaan. Pikalainojen korkokatosta on uutisoitu kosolti viime vuonna ja uusia korkokattolaki on nyt valmis.

Pikaluottoja on säännelty aiemminkin. Vuoden 2013 aikana voimaantullut korkokatto koski vain alle 2000 euron luottoja. Pikalainojen koroksi asetettiin tällöin 50% todellinen vuosikorko. Laki oli kuitenkin hankalasti tulkittava ja lainayhtiöt toivat markkinoille nopeasti uusia lainatuotteita, jotka tehokkaasti kiersivät summaperusteisen korkokaton. Isompia kulutusluottoja ei katsottu aiheelliseksi suitsia korkokatoin.

Pikavipeille tänä keväänä tarkennettu korkokatto ei enää perustu todellisen vuosikoron monimutkaiselle käsitteelle. Uudessa laissa nimelliskorko on asetettu maksimissaan 20%:iin ja kulut rajoitettu 150 euroon vuositasolla. Minimikulu pienelle lainalle on 5 euroa kuukaudessa. Uusi laki rajoitttaa tehokkaasti pikalainojen maksimikustannuksia. Tuleva korkokatto käsittelee kaikkia lainasummia tasapuolisesti, eikä selviä porsaanreikiä kulujen nostamiseksi näytä olevan. Kuluttajalle tämä tarkoittaa entistä edullisempia kulutusluottoja ja samalla tiukentuvia lainanmyöntökriteereitä. Uusi trendi on varmasti Suomen Pankin ja päättäjien mieleen. Toisaalta, myönnettyjen lainasummien jatkuvaa kasvua uusi laki ei rajoita.

Pikalainojen kysyntä jatkuu voimakkaana

Pikalainaa haetaan nopeaan ja äkilliseen rahatarpeeseen. Uusi korkokatto ei ota kantaa, miten kuluttajien rahoitustarpeet aiotaan jatkossa kattaa. Lakiesitys ei myöskään ota kantaa, millä tavoin vaikeammin velkaantuneita, joiden talous on vaarassa kaatua, aiotaan jatkossa auttaa. Uusi hallitus joutuu nopeasti kohtaamaan velkaongelman ja lisäämään resursointia velkaneuvontaan ja myöntämään lisärahaa sosiaaliseen luototukseen.

Pikavippien kysyntä ei ole häviämässä mihinkään, eikä lainan hakeminen netistä ole äkillisesti vähenemässä. Nopea vakuudeton rahoitusmuoto on tullut jäädäkseen. Pikavippi nähdään useimmiten yhteiskunnalle haitallisena rahoituskanavana. Samalla kuitenkin unohdetaan lukuisat muut tavat nostaa talouden velkataakkaa yli kantokyvyn. Osamaksut, tililuotot, satojen tuhansien asuntolainat, lukuisat luottokortit ja verkkokauppojen monipuolistuvat luotolliset maksutavat mahdollistavat kaikki saman kulutuskäyttäytymisen. Kuitenkin, rahoituksella on usein vastaava hintataso kuin netistä haettavilla matalakorkoisilla kulutusluotoilla, jotka mediassa tunnetaan myös samalla ”pikavippi” nimellä.

Lainojen yhdistäminen on vuoden 2019 kasvava trendi

Lainojen yhdistäminen yhdistelylainalla voi helpottaa taloudenhoitoa. Lainojen yhdistämsestä on tullut nopeasti hyvin suosittua ja talouden kalliimpien lainojen vaihtaminen edullisempiin on kasvava trendi. Mediasta on helppo huomata lainoja kilpailuttavien yhtiöiden mainoksia lähes harmitukseen asti. Lainojen yhdistäminen on luonut kokonaan uuden toimialan.

Lainojen yhdistämiseen ovat erikoistuneet erityisesti norjalaiset nettipankit. Tulokaspankit ovat jo vuosia tarjonneet isompia kulutusluottoja alle 20% koroilla asiakkailleen netin välityksellä. Pikavipeistä poiketen lainasummat ovat jatkaneet kasvuaan. Muutaman satasen pikalainasta on nopeasti tullut 20000 euron yhdistelmälainoja. Tätä trendiä ei edes uusi korkokattolaki rajoita. Suomen Pankin ja päättäjien harmiksi lainasummien kasvaminen tulee jatkossakin nostamaan suomalasten velkaantuneisuutta.

Arkiraha etsii edullisen lainan

Arkiraha.fi on suomalainen lainapalvelu, jonka avulla voit kilpailuttaa tarvitsemasi rahoituksen nopeasti netisssä. Haetpa sitten pienempää ja edullista pikalainaa tai haluat yhdistää kaikki talouden pienlainat ja kulutusluotot, etsimme juuri sinun tiedoillasi myönnettävän edullisimman lainan. Löydä oma korkotasosi – täytä lainahakemus kolmessa minuutissa!