Kaupallinen yhteistyö

Puhtaasti paikallista vartiointia

Forssan Liikevartiointi perustettiin 1970-luvulla turvaamaan ja palvelemaan paikallisia kaupan ja teollisuuden yrityksiä sekä pankkeja. Paikallisuus ja paikallistuntemus on yksi yrityksen perusarvoista edelleen. Paikallisuutta on myös uusi kestävän kehityksen auto, joka kulkee paikallisella biokaasulla.
Forssan Liikevartioinnin uusi valkoinen auto kulkee puhtaasti biokaasulla. Palvelupäällikkö Joni Lamberg ja vartija Rami Österlund ovat vartioinnin ammattilaisia.
Forssan Liikevartioinnin uusi valkoinen auto kulkee puhtaasti biokaasulla. Palvelupäällikkö Joni Lamberg ja vartija Rami Österlund ovat vartioinnin ammattilaisia.

Forssan Liikevartioinnin autot ovat nykyteknologian ansiosta myös valvomoja. Vartija näkee tabletilta kamerakuvaa vartioitavista kohteista.

– Hälytyksen tullessa vartija voi heti katsoa kamerakuvasta, mitä kohteessa tapahtuu. Silloin tiedetään jo etukäteen mitä on vastassa ennen kuin kohteeseen mennään tai soitetaan poliisille, kertoo Forssan Liikevartioinnin palvelupäällikkö Joni Lamberg.

Forssan Liikevartiointi on suurin yksityinen seudulla toimiva turvallisuusalan yritys. Sillä on kohteita kaikkiaan lähes 300 Forssan, Tammelan ja Jokioisten alueilla. Lisäksi Liikevartiointi vastaa lähes kaikkien Forssan taloyhtiöiden ovien avaamisesta.

– Meillä on koko ajan auto ja vartija liikenteessä. Öisin autoja ja vartijoita on kaksi ja päivisin yksi. Vahvuus tarkoittaa, että me pääsemme nopeasti tilanteen vaatiessa paikalle. Varsinkin, kun toiminta ja kohteet on tarkoituksella keskitetty kaupungin ja kuntien keskuksiin. Vasteaika on lyhyt, kuvailee Lamberg.

Liikevartioinnin auton näkymisellä katukuvassa on myös ennalta ehkäisevä vaikutus.

– Jatkuvasti liikkeellä olevat autot ja vartijat välittävät pelkällä läsnäolollaan turvallisuutta ja pienentävät mahdollisuuksia tehdä ilkivaltaa ja muita rikoksia.

Tehtävänä turvata

Tarpeeseen ja paikallisin voimin perustettu Forssan Liikevartiointi toimii puhtaasti palveluarvoilla.

– Yritys on tehty puhtaasti palvelemaan ja turvaamaan paikallisia yrityksiä ja yhteisöjä. Sen tarkoitus ei ole tehdä tulosta, vaan palvelun lisäksi tarjota hyvä työpaikka vartijoille, kertoo yrityksessä toimitusjohtajana oman työn ohella toimiva Kauko Nyström.

Ammattitaitoisten ja kokeneiden vartijoiden rekrytoiminen ei ole aina helppoa, mutta Liikevartioinnissa onnena ovat olleet pitkät työsuhteet.

– Yleensä kun meille on töihin tullut, niin samasta paikasta on myös jäänyt eläkkeelle. Se on koko toiminnan kannalta mahtavaa, että vartijat tuntevat kentän ja asiakkaat.

Työviihtyvyyteen panostamisesta on esimerkkinä se, että taloyhtiöiden ovien avaamisesta tulevat tulot ohjataan kaikki suoraan työntekijöiden hyvinvointiin.

Kestävän kehityksen tiellä

Forssan Liikevartiointi siirtyi tänä keväänä ympäristöystävällisempään kulkemiseen uuden kaasuauton myötä. Auto ostettiin Astrum Auto Forssasta ja auto kulkee Envor Groupin tuottamalla biokaasulla.

– Me palvelemme paikallisia yrityksiä ja siksi myös me suosimme paikallisia tuotteita ja palveluja. Se on tärkeä näkökulma kaikessa toiminnassamme.

Liikevartiointi palvelee ja tarjoaa palvelujaan kaikille Forssan, Tammelan ja Jokioisten yrityksille ja myös yksityisille henkilöille.

– Toimintatapaamme kuuluu, että uudet sopimukset eivät saa heikentää vanhojen kohteiden turvallisuutta. Emme ota siis kohteita metsätaipaleiden takaa, vaan ainoastaan piirien toiminta-alueeseen hyvin sopivia kohteita. Se on kaikkien etu.