Kaupallinen yhteistyö

Tarjolla tilaa ja kokonainen yhteisö

Vanhan virastotalon täysin saneeratun ulkokuoren sisässä on monen vuokralaisen muodostama yhteisö, jossa hengenluojina ovat oma talkkari ja yhteiset kahvihetket. Tilaa on vielä muutamille toimijoille.
Syksyisen työpäivän valopilkku on kahvihetki palmun alla. Senja Tuomola Työvoitosta, Virastokeskuksen laskutusta tekevät Outi Sinkkonen, talonmies Veikko Kare ja Virve Vaarmets Forssan Liikekolmiosta juttelivat viikonloppusuunnitelmista.

Talonmies Veikko Kare kävelee Forssan Virastokeskuksen käytävillä huolehtivan isännän elkein ja moikkailee hymyillen vastaantulevia. Vanhanajan oma talonmies on Forssan virastokeskuksen sielu.

– Tällainen aina paikalla oleva perinteinen talkkari on todella merkittävä juttu vuokralaisten näkökulmasta. Aina joku auttaa ja fiksaa tarpeen tullen nopeasti, kertoo Forssan Virastokeskuksen omistaja Henri Sinkkonen.

Talon oma talonmies Veikko Kare on koko toiminnan sydän.

Veikko Kare kertoo pitävänsä huolen, että rakennuksen ulkopuolella on turvallista kulkea ja sisällä on riittävästi valoa ja lämpöä.

– Kyllä minä autan asiassa kuin asiassa, kunhan vain taidot ja tietämys riittävät, Kare naureskelee.

Tarjolla 9–500 neliötä

Virastokeskuksen vuokrausaste on noin 90 prosenttia. Vuokralaisina ovat muun muassa TE-keskus, Työvoitto ja suuri määrä pienempiä yrityksiä ja toimijoita tili- ja lakitoimistoista erilaisten sosiaalipalvelujen tuottajiin ja yhdistyksiin, kuten FJK.

Vapaana on tällä hetkellä noin 300-500 neliön tila katutasosta ja muutamia 9–20 neliön toimistohuoneita yläkerroksista.

– Tämän alakerran tilan saa juuri sellaisena ja sen kokoisena kuin haluaa. Pystymme muokkaamaan ja tekemään tarpeen mukaiset ja sopivat tilat. Voimme jopa suurentaa ikkunoita, jos halutaan, Henri Sinkkonen sanoo.

Toimistohuoneista on tehty persoonallisia. Jokaisessa tilassa on joku oma juttunsa, kuten tiilistä tai tuppeen sahatusta koivusta tehty seinä.

Vuokrahinta riippuu vuokrasopimuksen pituudesta ja siitä, kuinka paljon tiloihin tehdään vuokralaisen toivomia muutostöitä.

– Haluan korostaa, että olemme valmiita tekemään suuriakin muutostöitä. Siten tilat sopivat todella monipuolisesti melkeinpä mihin toimintaan vain eläinlääkäristä puhelinmyyntiin, Sinkkonen toteaa.

Kahvit yhdessä

Yhteisöllisyys on Forssan Virastokeskuksen yksi valteista. Varsinkin yksin töitä tekevälle yhteisö tuo voimaa. Yhteisessä kahvihuoneessa voi vaihtaa kuulumisia ja ajatuksia.

– Vuokralaisten käytössä on yhteinen kahvihuone ja myös kokoustilat, joita voi varata ja käyttää ilman erillistä maksua. Niin ja kaikkien käytössä on myös yhteinen kuomuperäkärry, Henri Sinkkonen kertoo.

Talossa on perinteisesti pidetty myös yhteiset pikkujoulut.

– Täytyy sanoa, että yksikään vuokralainen ei ole lähtenyt pois sen takia, että olisi ollut tyytymätön. Kyllä syynä on ollut sitten joku muu tekijä.

– Olemme investoineet viimeisen kymmenen vuoden aikana reilusti talon viihtyvyyteen ja kuntoon. Suurin muutos näkyy ulospäin, mutta myös sisällä noin 80 prosenttia tiloista on täysin uutta ja loput todella hyväkuntoista.

– Siisti julkisivu ja siistit ja toimivat sisätilat antavat vuokralaisista positiivisen kuvan.

Tarjolla hyvä paketti

Kun taloon tulee uusi vuokralainen tai vanhalla vuokralaisella tapahtuu muutoksia, opasteet päivitetään talon puolesta.

– Me huolehdimme perusopastuksesta ja sen ajantasaisuudesta, Sinkkonen sanoo.

Virastokeskuksen loistavaan varustukseen kuuluvat ilman erillistä maksua valokuitu, hissi ja esteetön kulkeminen. Erityistä plussaa on jäähdyttävä ilmastointi, jota saa säädettyä portaattomasti 15-25 asteen rajoissa.

Talossa on kaikki mallillaan, oikeastaan ei puutu kuin hyvä naseva nimi. Forssan Virastokeskus kun kuulostaa turhan jäykältä. Markkinoinnissa käytetään tällä hetkellä vorssa.fi -osoitetta.

– Ehkä me voisimme käynnistää nimikilpailun. Hyviä ehdotuksia otetaan vaikka heti vastaan. Meidät löytää vorssa.fi osoitteen lisäksi Facebookista niemellä Kiinteistö Oy Forssan Virastokeskus ja tietenkin osoitteesta Kartanonkatu 10.

Kysy lisää: Henri Sinkkonen, 050 531 7147, www.vorssa.fi