Kaupallinen yhteistyö

Verkosta ostamisen edut auton varaosissa

Verkkokaupan nousu on muuttanut dramaattisesti ihmisten ostokäyttäytymistä. Monen muun asian ohella, on myös auton varaosien ostaminen siirtynyt nettiin. Sinun ei enää tarvitse vaellella kaupasta toiseen löytääksesi oikean osan, ja koko prosessista on tullut entistä kätevämpi ja edullisempi kuluttajalle. Vaikket olisikaan aina täysin varma siitä, mitä tarvitset, jotkut verkkokaupat kuten Trodo.fi, auttavat ammattitaitoisen tiiminsä kanssa löytämään oikean varaosan juuri sinun autoosi.

Wakeupdatan tutkimuksen mukaan, Suomi on maailman kärkeä internetkäyttäjien määrässä (97% väestöstä) ja kaikista internetin käyttäjistä 72% ostaa säännöllisesti verkosta. Pandemia on nopeuttanut siirtymistä kohti digitaalista maailmaa ja muuttanut mahdollisesti pysyvästi kuluttajien ostokäyttäytymistä. Statista.com:in mukaan, 30 prosenttia Suomalaisista vastaajista kertoi pandemian alettua lisänneensä ostoja verkkokaupasta. Covid-19 laukaisi siirtymän kohti digitaalisempaa maailmaa. Auton varaosien ostaminen verkosta ei ole poikkeus tästä. Olemme keränneet joitakin syitä siihen, miksi sinun tulisi harkita verkosta ostamista, kun olet etsimässä varaosia autoosi:

Joitakin etuja varaosien verkko-ostamisesta

Monipuolinen valikoima auton varaosia
Mikäli käytössäsi on vanha, ei niin yleinen ajoneuvo, saattaa valikoiman laajuus olla sinulle erityisen tärkeää. Riippumatta siitä, miten monta varaosaliikettä on paikkakunnallasi, eivät ne voi koskaan saavuttaa yhtä laajaa valikoimaa kuin mitä varaosien verkkokaupat tarjoavat. Varastointitilan puutteesta johtuen, paikalliset varaosaliikkeet pystyvät varastoimaan ehkä yhtä tai kahta eri tuotemerkkiä, kun taas useimmilla verkkokaupoilla on sopimus monien osavalmistajien kanssa ja täten kuluttajalla on paremmat mahdollisuudet löytää tarvitsemansa tuote.

Hinta
Yksi tärkeimmistä eduista, joista voit nauttia ostaessasi varaosat netistä, on niiden edullinen hinta. Verkkokaupoissa tuotteet ovat tyypillisesti edullisempia kuin perinteisissä kivijalkakaupoissa. Tähän hintaeroon on useita eri syitä. Ensinnäkin, nettivaraosa kauppojen ei tarvitse huolehtia myymälätiloihin tai myymälähenkilökuntaan liittyvistä kuluista. Suhteellisen alhaisten yleiskustannusten ansiosta, nettikauppiaat pystyvät tarjoamaan varaosia alhaisemmalla hinnalla. Toiseksi, varaosien verkkokaupoilla on virtaviivaistetut jakelukanavat, joten vähemmän kuluja heille, ja alhaisempi hinta teille.

Hintatakuu
Erottuakseen suuresta määrästä netin varaosakauppoja, jotkut varaosien verkkokaupat, saadakseen lisää asiakkaita tarjoavat hintatakuuta. Tämä tarkoittaa sitä, että myyjä vastaa kilpailevan verkkokaupan hintaan tarjoamalla identtisen tai vastaavan tuotteen samaan hintaan. Eri kaupoissa on erilaiset vaatimukset tämän hintatakuun hyödyntämiselle. Se saattaa olla esimerkiksi asiakkaan todistus kuvakaappauksella toisesta verkkokaupasta, jossa sama tuote on myynnissä alhaisempaan hintaan. Loppujen lopuksi, tämä on sinulle mahdollisuus saada paras mahdollinen hinta.

Aukioloajat
Verkkokaupat toimivat kellon ympäri 365 päivää vuodessa. Tämä tarkoittaa sitä, että voit tehdä ostoksia milloin vain ja missä tahansa. Lisäksi monissa netin varaosakaupoissa asiakastuki on avoinna iltaisin varsin myöhään, jotta saisit aina apua mikäli sitä tarvitset.

Helppo etsiä ja ostaa
Verrattuna vierailuun kivijalkakaupassa, kotoa käsin tapahtuva shoppailu on varsin mukava kokemus, koska sinun ei tarvitse edes poistua lempituolistasi tai sohvalta. Muutamalla hiiren klikkauksella tietokoneeltasi tai muutamalla älypuhelimen näytön pyyhkäisyllä, löydät etsimäsi osat ja sen jälkeen saat ne tilattua suoraan kotiovellesi. Ja mikäli tilatut osat eivät sovikaan autoosi, voit helposti palauttaa osat takaisin myyjälle. Lisäksi verkkokaupoista löytyy valmistajan alkuperäisnumerot, joka tekee osien löytämisestä suhteellisen helppoa. Useimmiten löydät oikean varaosan automerkin ja mallin tiedoilla. Joissain varaosaliikkeissä, kuten Trodo.fi, voidaan varaosien sopivuus tarkistaa halutessasi.

Myyjän maine
Auton varaosien ostaminen netistä vapauttaa aikaasi, jonka voit käyttää vaikka tietyn tuotemerkin tai jopa varaosakaupan arvostelujen lukemiseen. Useimmilla varaosaliikkeillä on sivusto, mihin aiemmat asiakkaat ovat jättäneet palautetta, joten voit helposti katsoa näitä palautteita ennen lopullisen ostopäätöksen tekemistä.

Valmistaudu ostotapahtumaan

Varaosien hankinta verkosta on erittäin helppoa, erityisesti niistä liikkeistä jotka tarjoavat asiakastukea ja täydellisen ohjauksen koko ostoprosessin läpi. Joka tapauksessa, mikäli haluat ostotapahtumasta entistäkin sujuvamman, etkä halua ylimääräisiä yllätyksiä osien saavuttua, valmistaudu suorittamalla seuraavat vaiheet:

Tunne ajoneuvosi
Suurin osa varaosien verkkokaupoista tarjoaa kotisivuillaan hakujärjestelmän, jonka avulla löydät oikean varaosan. Merkki, malli ja valmistusvuosi ovat parametrejä, joita sinulta todennäköisesti kysytään. Pitämällä nämä tiedot käsillä säästät paljon aikaa.

Vaihteisto
Saatat yllättyä tiedosta, kuinka moni auton osa riippuu siitä, onko ajoneuvossa manuaali- vai automaattivaihteisto. Jäähdyttimet, vetoakselin nivelet tai moottorin kannakkeet vain muutamia mainitaksemme.

VIN numero tai PR koodi
Jokaisella ajoneuvolla maailmassa on VIN numero. Tämä koodi kertoo kaiken mitä autosta tulisi tietää. Ajoneuvon värin ja koon sekä oikeat varaosat ajoneuvoosi. VIN koostuu 17:sta merkistä, jotka voivat olla numeroita tai kirjaimia. Jotkut ajoneuvonvalmistajat, kuten Audi, Skoda ja VW käyttävät PR koodia, joka on samankaltainen kuin VIN. PR numerot löytyvät esimerkiksi auton huoltokirjasta tai tavaratilan varapyöräkoteloon liimatusta tarrasta.

Tallenna osanumero
Mikäli olet jo irroittanut osan ajoneuvosta tai mahdollisesti ostanut osan joskus aiemminkin, on hyvä idea ottaa tämä osanumero talteen. Tämä on erityisen tärkeää vanhoissa autoissa ja niissä autoissa,jotka eivät ole varustettu alkuperäisillä osilla.

Mitat
Jälkimarkkina varaosien hankinta on varmasti järkevää, mikäli sinulla on ostettavasta varaosasta sen mitat tiedossa. Ostettaessa edullisempia tarvikeosia on syytä muistaa, että niiden mitat saattavat hieman poiketa alkuperäisosasta. On usein hyvä idea käyttää vanhaa kunnon maalaisjärkeä. Tarkista näyttääkö osa mitä olet tilaamassa samalta kuin ajoneuvossa kiinni oleva osa?

Asiasanat