Kaupallinen yhteistyö

Vertaile lainoja oikein

Mainos. Lainoja kannattaa aina vertailla ennen lainan ottamista. Lisäksi erilaisiin lainaratkaisuihin on hyvä tutustua kunnolla ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

Kun olet hankkimassa lainaa, oli kyse sitten kulutusluotosta tai pikavipistä, kattava lainavertailu auttaa sinua löytämään itsellesi parhaan ja edullisimman lainan. Suomen markkinoilla on nykyään paljon erilaisia toimijoita ja lainatarjouksia, joten niiden kilpailuttaminen ehdottomasti kannattaa.

Mitä lainaa hankittaessa sitten oikeastaan vertaillaan ja mihin seikkoihin lainavertailuissa kannattaa kiinnittää huomiota? Tässä tärkeimmät vinkit onnistuneeseen lainanhakuun.

Lainaa kätevästi netistä

Lainan ottaminen tarkoittaa sitä, että lainanottaja ottaa lainantarjoajalta lainaksi tarvitsemansa summan, joka sitten maksetaan takaisin sovitussa aikataulussa, sovittujen maksuerien mukaisesti. Tätä aikataulua on usein mahdollisuus muuttaa lainan takaisinmaksun aikana, mutta tähän sisältyy usein ylimääräisiä kuluja.

Lainantarjoaja myös perii lainaamastaan rahasta korvauksen lainan koron ja erilaisten maksujen muodossa. Lainojen lopullisissa kustannuksissa voi olla suuriakin eroja, joten vertailua ei tule unohtaa. Muista myös, että useat lainoittajat tarjoavat erilaisia etuuksia ensilainanottajalle.

Lainan käyttötarkoitus

Aivan aluksi on syytä miettiä, mihin tarkoitukseen lainaa haetaan. Isoihin lainoihin liittyy usein vakuus, kuten vaikkapa asuntolainan kohdalla. Tällaisissa suurissa, vakuudellisissa lainoissa korot ovat usein matalammat, mutta myös takaisinmaksuaika voi olla vuosikymmeniä.

Netistä haettavat lainat ovat lähes aina vakuudettomia ja myös takaisinmaksuajat ovat usein melko lyhyitä; 3-24kk. Tosin isoimpia kulutusluottoja, esimerkiksi auton tai veneen hankinnan yhteydessä, saatetaan toki maksaa pois useita vuosia. Pienimmät pikavipit taas maksetaan pois jopa viikoissa, seuraavan palkanmaksupäivän yhteydessä. Nämä pienet lainat sopivat arkipäiväisiin menoihin, kuten vaikkapa huonekalujen hankintaan tai pieneen lomamatkaan.

Kun tiedät mihin käyttötarkoitukseen laina otetaan, voit helposti määrittää, mikä laina on sinulle paras. Pienimmissä summissa ja lyhyissä laina-ajoissa pikavipit toimivat hyvin. Kun taas pidempiaikaisessa lainantarpeessa, niin kulutus- kuin joustoluotot ovat hyviä vaihtoehtoja.

Korot ja lisäkustannukset

Kuten jo mainittu, lainanantajalle maksetaan korkoa, aivan kuten minkä tahansa velaksi otettavan rahan kohdalla. Korkoihin vaikuttavat niin rahoitusmarkkinoiden kysynnän ja tarjonnan tila kuin keskuspankkien ohjaus.

Korot vaihtelevat huomattavasti eri lainantarjoajien välillä. Lainavertailupalvelut vertaavat kuitenkin korkoja puolestasi helposti ja nopeasti. Muista kuitenkin varmistaa, että lainalaskuri näyttää varmasti lainalle tulevan todellisen vuosikoron.

Takaisinmaksuaika vaikuttaa lainan lopullisiin kustannuksiin. Aivan aluksi kannattaa miettiä, kuinka paljon pystyt lyhentämään lainaa kuukausitasolla. Pidä maksusuunnitelmasi realistisena, mutta muista, että pidempi maksuaika myös nostaa lainan kokonaiskustannuksia. Nopeammalla takaisinmaksulla saatat siis säästää rahaa, mutta liian tiukalle omaa taloutta ei kuitenkaan kannata vetää ainakaan pidemmäksi aikaa.

Vertaile kokonaiskustannuksia

Lainaan liittyy hyvin usein koron lisäksi myös muita kustannuksia. Lainanantajat perivät erilaisia lainanhoitomaksuja ja nostopalkkioita, joista koituu ylimääräisiä kustannuksia lainan hankkimisen, tai nostamisen yhteydessä. Lainoja vertailtaessa lainanhakijan tulee siis olla tietoinen lainan kaikista kustannuksista suhteessa laina-aikaan.

Huomioimalla nämä seikat ja kilpailuttamalla Suomen parhaat lainat osoitteessa Matchbanker.fi, voit löytää edullisen lainan omilla ehdoillasi ja toteuttaa unelmasi.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic