Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miten löytää hyvä lainatarjous?

Lainatarjouksessa kannattaa kiinnittää huomiota lainaehtoihin ja todelliseen vuosikorkoon. Lainojen kilpailuttaminen mahdollistaa edullisen lainatarjouksen löytämisen.

Lainamarkkinoilla on kova kilpailu asiakkaista. Perinteiset kivijalkapankit ovat viime vuosina saaneet uusia kilpailijoita kansainvälisistä digipankeista, joista monet tulevat digitaalisten liiketoimintamallien edelläkävijämaista Norjasta ja Ruotsista.

Tiukentuneen kilpailun myötä pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat uusille potentiaalisille asiakkaille usein toinen toistaan houkuttelevampia lainatarjouksia. Asiakkaita houkutellaan esimerkiksi matalilla koroilla ja pienillä kuukausittaisilla maksuerillä.

Lainaa haettaessa on hyvä kuitenkin olla tarkkana: mikäli jokin lainatarjous kuulosta liian hyvältä ollakseen totta, kannattaa sitä tarkastella huolellisesti ennen kuin laittaa nimensä sopimuspaperiin.

Kokosimme kolme neuvoa, jotka auttavat sinua selviytymään kuivin jaloin etsiessäsi tarpeitasi vastaavaa edullista lainaa.

1. Muista tarkistaa lainaehdot

Vastuullinen lainanantaja toimii aina hyvän luotonantotavan mukaisesti. Hyvään luotonantotapaan puolestaan kuuluu, että lainatarjouksessa kerrotaan selkeästi, mitkä ovat lainan ehdot ja mitä kuluja siihen sisältyy.

Lainaehdoissa voidaan kertoa muun muassa seuraavista asioista:

Voiko laina-aikana pitää lyhennys- tai maksuvapaita kuukausia?

Onko lainan korottaminen mahdollista?

Voiko lainaa saada ilman takaajia tai vakuuksia?

Miten mahdolliset muutokset rahoitusmarkkinoilla vaikuttavat lainan takaisinmaksuun? Onko korko kiinteä vai onko se sidottu Euribor-korkoon?

Lainatarjous on yleensä voimassa 2–4 viikkoa, joten lopullista päätöstä ei tarvitse tehdä hätiköiden. Käy siis huolellisesti läpi, vastaavatko tarjotun lainan ehdot henkilökohtaisia tarpeitasi.

Mikäli esimerkiksi haluat toisinaan pitää maksu- tai lyhennysvapaita kuukausia, varmista, että ne sisältyvät tarjotun lainan ehtoihin.

2. Kiinnitä huomiota todelliseen vuosikorkoon

Nimelliskorko ja todellinen vuosikorko ovat tärkeimpiä termejä etsiessäsi edullista lainaa.

Nimelliskorko tarkoittaa lainan korkoa, johon ei ole sisällytetty muita lainasta aiheutuvia kustannuksia, kuten laskutuslisiä ja tilinhoitopalkkiota. Nimelliskoron sijaan kannattaakin kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon, joka on luotettavin tapa vertailla lainatarjouksia.

Todelliseen vuosikorkoon sisältyy nimelliskoron lisäksi kaikki muut lainaan sisältyvät kulut ja kustannukset. Todellinen vuosikorko on siis se luku, joka paljastaa, onko laina kallis vai edullinen.

3. Vertailemalla lainatarjouksia voi löytää edullisen lainan

Lainojen ehdoissa ja kustannuksissa on suuria eroja. Perinteisten pankkien lisäksi nykyisin on olemassa kymmeniä netissä toimivia rahoituslaitoksia, joista jokaisella on omat lainaehtonsa ja hinnastonsa.

Mikäli haluat löytää sen hetken edullisimman lainan, kannattaa pyytää lainatarjoukset useammalta rahoitusalan toimijalta ja vertailla niiden ehtoja ja kustannuksia keskenään.

Voit vertailla lainoja pyytämällä lainatarjoukset suoraan pankeilta ja rahoituslaitoksilta tai käyttämällä internetin ilmaisia lainavertailupalveluita. Vertailupalveluiden avulla voit saada yhdellä hakemuksella jopa kymmeniä henkilökohtaisesti räätälöityjä lainatarjouksia.

Edullinen lainatarjous Sortterin avulla

Lainatarjous tarkoittaa pankin tai rahoituslaitoksen antamaa ehdotusta lainasopimuksesta, jota kumpikaan osapuoli ei ole vielä allekirjoittanut.

Ensimmäistä vastaantulevaa lainatarjousta ei kannatakaan välttämättä hyväksyä, sillä pienellä vaivannäöllä voit säästää laina-ajan kuluessa satoja tai jopa tuhansia euroja lainakustannuksissa.

Kotimainen Sortter on yksi Suomen kattavimmista lainavertailupalveluista, jonka maksuttoman lainavertailun avulla voit löytää tarpeitasi vastaavan edullisen lainan.

Lainatarjousten pyytäminen palvelussamme on helppoa. Täytät vain yhden lyhyen hakemuksen, minkä jälkeen voit saada henkilökohtaiset lainatarjoukset yli 20 pankilta ja rahoituslaitokselta.

Myös lainatarjousten vertaileminen on vaivatonta. Lainojen kokonaiskustannukset esitetään palvelussamme aina edullisuusjärjestyksessä todellisen vuosikoron mukaan, joten voit helposti valikoida elämäntilanteeseesi sopivan edullisen lainan.