Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näin säästät helposti rahaa joulun alla

Joulu on tunnetusti kukkarolle varsin raskasta aikaa. Oikeanlaisella budjetoinnilla ja suunnittelulla joulun viettäminen onnistuu kuitenkin ilman, että joudut viettämään vuoden 2021 alkuvuoden säästöliekillä. Realistisen ja tarkan budjetoinnin avulla pidät huolen sekä itsestäsi että läheisistäsi ja vältyt stressiltä.

Aivan ensimmäinen askel on säästötavoitteiden määritteleminen. Aloita siis miettimällä, mihin haluat säästää. Siintääkö haaveissasi lomamatka? Uudet kengät? Uusi asunto? Naimisiin meno? Eläkkeelle jääminen? Talon remontoiminen? Säästötavoitteiden määrittelemisen jälkeen selvitä, kuinka paljon rahaa tarvitset ja kuinka kauan sinun on säästettävä.

Budjetoinnin tärkeys

Seuraavaksi sinun olisi kiinnitettävä huomiota kulujen kirjaamiseen ja kirjattava ylös kaikki kulut. Kirjaamalla ostoksesi alas selvität, kuinka paljon oikeastaan kulutat. Pienetkin ostot kasaantuvat nopeasti ja kasvattavat velkaa. Onkin tärkeää, että seuraat tarkasti kaikkia kulujasi take away-kahveista työpaikan tauolla ostettuihin viinereihin. Kulujen kategorisointi voi helpottaa kulujen kirjaamista alas. Voit jakaa kulusi esimerkiksi laskuihin, huveihin, elintarvikkeisiin, ja välttämättömyyksiin. Voit tarkistaa tarkat summat esimerkiksi tiliotteistasi tai luottokorttilaskustasi.

Kulujen kirjaamisen lisäksi budjetointi on varsin kätevä ja tehokas työkalu rahan säästämisessä. Voit luoda budjettisi käyttämättä aikaisemmin luomiasi kategorioita hyväksesi. Mitä ilman et voisi elää? Mistä voisit jäädä paitsi? On tärkeää, että huomioit tulosi realistista budjettia suunnitellessasi. Varsin kätevä nyrkkisääntö on säästää 5-10% tuloistasi, jos vain mahdollista. Voit aloittaa pienempien summien säästämisellä ja siirtyä suurempien summien säästämiseen kun olet päässyt säästämisen makuun.

Joustoluotto

Aina pelkkä ahkera säästäminen ei auta. Joskus elämässä tulee eteen yllättäviäkin tilanteita, jota varten lainan ottaminen on se ainut oikea ratkaisu. Joustoluotto heti onkin monen lainanhakijan haaveissa, sillä lainan ottamiseen sisältyy usein korkeita korkoja. Matchbanker voi auttaa sinua eri lainojen vertailussa ja oikean lainapäätöksen tekemisessä.

Budjettia luodessasi sinun on tehtävä päätöksiä siitä, mitä ilman voit elää: onko sinulla esimerkiksi käyttämätön kuntosalijäsenyys? Kuukausittainen viihdepalvelutilaus? Etenkin automaattisiin jäsenyyksiin kannattaa kiinnittää huomiota. Myös ravintoloissa syömiseen kannattaa kiinnittää huomiota: jos et pysty olemaan kokonaan menemättä, valitse halvempia ruokapaikkoja ja ravintoloita, jotka tarjoavat asiakkailleen esimerkiksi lounastarjouksia.

Yksi hyvä ja varsin varteenotettava vaihtoehto on avata säästötili, johon voit automaattisesti talletta rahaa kuukausittain.