Kolumnit

Ei hyvä Turkka!

Kuva: Tapio Tuomela
Kuva: Tapio Tuomela

Istun lentoaseman irkkubaarissa. Olen lähdössä tuhoamaan maapalloa, mutta kaikki muutos on hyvästä. Paitsi ilmastonmuutos. Kone on ihan täynnä, joten syyllisyyttäni hieman lieventää se tosiasia, että lentäisi se kone ilman minuakin.

Aion siis lieventää syyllisyyttäni juomalla yhden pintin. Tuskin siitä sen kummosempaa hiilijalanjälkeä jää. Vähän kyllä kaivertaa se, että jääkaappiini jäi avattu pekonipaketti. Lihasta kun pitäisi luopua. Toivottavasti lappalainen insinööri käy sen sieltä hakemassa pois.

Lainarepussani on kuusi Kiinassa tehtyä T-paitaa, jotka on tuotu valtamerialuksella meritse. Ei hyvä Turkka. Ei noin. On siellä muovista tehdyt sandaalitkin ja tietokone sekä puhelin. Ahdistus iskee, mutta se helpottaa, kun otan toisen pintin. Ilmastointi toimii tässä pubissa oikein hyvin eikä ilmastoinninmuutosta ainakaan aivan heti tarvita, vaikkakin se voisi olla nyt otollinen aika se tehdä, koska lentokenttä on remontin alla.

Alun perin piti tuonne Torreviejaan mennä purjeveneellä Gretan tapaan, mutta kun ei ole sitä purjevenettä eikä sen paremmin rahaakaan, niin päätin lähteä lentoteitse. Auto olisi tietysti ollut yksi vaihtoehto, mutta kun isän kullanvärinen Volvo vie niin perkeleesti bensaa. Junalla olisi ollut tietysti kiva matkustaa, mutta ei hermot oikein kestä sitä raiteitten jyskytystä. Kävellen ei jaksa.

Huolimatta kaikesta aion nyt keskittyä hetkiseksi lomailuun ja lauleluun. Vaikka tiedänkin, että jotkut siellä paremmanlaatuisessa lähiökapakassa virnuilevat, jotta miten voi omaa pitää sellainen, joka ei töitäkään tee.

No kohta on edessä sellainen neljätuntinen taivaankannella ja keskitytään sitten myöhemmin siihen ilmastonsuojeluun. Marraskuussa maataan kotisohvalla ja syödään hernekeittoa. Päästöni ovat minimissä, lupaan sen. Kunnes taas joulukuussa joudun lentämään Kanarialle. Ellen sitten voita lotossa ja osta purjevenettä. Sitä odotellessa ostan vielä kolmannen pintin.

Fingerpori

comic