Kolumnit

Ei ikinä – Sitä vain luulee olevansa oman elämänsä herra

Kuva: Tapio Tuomela
Kuva: Tapio Tuomela

Kuinka monta kertaa sitä on tullut luvattua itselle, että ei ikinä. Ei koskaan enää. Ikimaailmassa en sitä tule tekemään enkä suin surminkaan lähde sinne enkä tänne enkä varsinkaan tuonne.

Että siitä lähdetään, että mihinkään ei lähdetä. Sitä luulee olevansa oman elämänsä herra. Paskapuhetta kaikki tyynni. Kun se oikea seuralainen löytyy, niin ikäloppua äijää viedään kuin kuoriämpäriä ympäri Suomea.

Onhan sitä tultu käytyä Lapissa ennenkin, mutta ei koskaan siellä käsivarressa Kilpisjärvellä. Pirusti hyttysiä vai mitä sääskiä ne ovat. Ei ikinä. Sinne sitä sitten vaan ajeltiin tuhatsataviiskytneljä kilometriä Saanan juurelle. Kauheasti oli tien varrella kameroita ja poroja ja miljoona kuollutta hyttyssielua konepellillä sekä ylihinnoiteltuja ABC-ravintoloita. Perille päästiin.

Korkea se on se tunturi ja kiva sitä oli katsella kämpän terassilta, mutta en minä sinne koskaan kiivennyt. Kolme syytä. Hyttyset, helvetin huono kunto ja laiskuus. No toiset viitseliäämmät sinne lähtivät rämpimään ja päätin asettautua viereisen ravintolan terassille lukemaan uutta Vares-kirjaa. Siirryin kuitenkin sisätiloihin, koska hyttyset häiritsivät oloani. Porot siinä kävivät pihalla moikkaamassa. Illalliseksi oli poronkäristystä puolukkahillolla, joka on muuten ihan oikeasti hyvää ja kallista. Join siinä kyllä oluenkin palanpainikkeeksi. Lappi on hieno paikka. Helvetisti vaan hyttysiä.

Siinä välissä tuli yövyttyä Oulussa ja takaisin tullessa Kemissä. Ihan mukavia paikkoja kumpikin. Kummallisia etiäisiä kuitenkin, sillä avatessani puhelimen, sain tietää että Jope oli kuollut ja aivan samalla hetkellä ajoin hänen kantakapakkansa ohi. Sama paikka, missä ensimmäistä kertaa nähtiin joskus vuonna 1982.

Seuraavan kerran, kun lähden Kilpisjärvelle, niin se on seuraavassa elämässä si. Mutta ihan kivaa oli, itse asiassa aivan sairaan hieno reissu. Mutta ihan pirusti hyttysiä. Ja poroja tiellä.

Uusimmat

Fingerpori

comic