Kolumnit

Forssan seudun elinvoima on lehdellekin tärkeää

Kuva: Pekka Rautiainen
Kuva: Pekka Rautiainen

Moni on kysellyt, muuttuuko lehden linja ja mihin suuntaan, kun päätoimittaja vaihtuu.

Kysymykseen on helppo vastata. Pienet nyanssit saattavat muuttua kuten esimerkiksi se, että juttuja tehdään tulevaisuudessa entistäkin enemmän niin sanotusti netti edellä.

Uutisia siis julkaistaan tilaajille jo aikaisemmin netissä, mutta printin tilaajat saavat toimituksen tärkeimmiksi arvioimat jutut myös paperilehdestä. Siksi digitunnukset – jotka kuuluvat kaikkiin tilauksiin – kannattaa viimeistään nyt aktivoida.

Tulevaisuus kun on, halusimmepa sitä tai emme, yhä vahvemmin digitaalinen kaikkialla länsimaissa.

Kannattaa myös muistaa, että vaikka silloin tällöin tekniset härvelit ja vimpaimet nostavat otsalle tuskaisia hikikarpaloita, pääasiassa digitaalisuus helpottaa elämää.

 

Isoihin linjoihin yksittäisen päätoimittajan vaihtuminen ei juuri vaikuta. Uutinen on uutinen ja Forssan Lehti on edelleen Lounais-Hämeen äänenkannattaja, vuonna 1917 perustettu sanomalehti, jolle seudun elinvoiman tukeminen on äärimmäisen tärkeää.

Päätoimittaja vain kuljettaa tätä soihtua aikansa, mutta ei suinkaan yksin ja suurena päällikkönä vaan paikkakunnan arkea elävän ja hengittävän toimituksen ansiosta. Huomionarvoista on, että Forssan Lehden journalistiset valinnat tehdään jatkossakin Forssassa, ei esimerkiksi Hämeenlinnassa.

 

Seudullisen elinvoiman ja taloudellisen toimeliaisuuden korostaminen ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö Forssan Lehti jatkossakin kertoisi myös ikäviä uutisia alueelta. Lukijoilla on oikeus tietää, mitä yhteiskunnassa tapahtuu.

Tähän yhtälöön kuuluvat siis myös ne kurjat uutiset konkursseista tai käsittämättömästä väkivallasta Forssan kirkkopuistossa sekä tapauksen oikeuskäsittelyt.

Loppujen lopuksi medialla kun ei ole muuta kuin uskottavuus; rusinoita ei voi poimia pullasta. Eli kaikki positiiviset risahduksenpoikaset uutisoidaan, kun jotain todellista uutisoitavaa on; uskottavuuden nimissä lehti uutisoi journalistisen perustein kuitenkin myös syntyvyyden laskut, Kuopion tragediat ja sen sellaiset.

 

Forssan Lehti haluaa myös aktivoida seudun väkeä liikkeelle. Heinämessut ovat sitä jo tehneet, mutta suunnitelmissa on paljon muutakin, urheilulipuista lähtien.

Syksyllä 2020 järjestämme Forssassa konsertteja ja muita tapahtumia. Toivottavasti väki lähtee silloin liikkeelle.

 

Kirjoittaja on Forssan Lehden päätoimittaja.

Uusimmat

Fingerpori

comic