Kolumnit

Forssassa kolme tapahtumaviikonloppua putkeen?

Kuva: Tapio Tuomela
Kuva: Tapio Tuomela

Joskus suurtapahtumista voi olla runsauden pulaa. Näin on käymässä Forssan seudulla vuonna 2021, kun Pilvenmäellä järjestetään Kuninkuusravit ja samaan ajankohtaan ajoittuvat perinteiset suurtapahtumamme Holjat, Pick Nick ja Hakkapeliittatapahtuma.

Forssan Seudun Hippos olisi halunnut järjestää Kuninkuusravit 23.-25. heinäkuuta. Näin on kirjattu myös hakemukseen siinä vaiheessa, kun paikallinen hippos kunkkareita haki. Lajin kattojärjestö Suomen Hippos ei tuolloin hakemusta käsitellessään kiinnittänyt asiaan huomiota. Sitä ei joko huomattu, tai se ei Suomen Hipposta haitannut. Tästä syystä Forssan Seudun Hippos käsittääkseni uskalsi tehdä Pick Nickin järjestäjien kanssa sopimuksen, että Pick Nick voidaan järjestää 1. elokuuta.

Viime vuoden lopulla Suomen Hippos kiinnitti Kuninkuusravien ajankohtaan huomiota ja kielsi Kuninkuusravien järjestämisen kokonaan heinäkuun puolella. Perusteet ja taustat voi lukea tiistain lehdestä.

Nyt Forssan Seudun Hippoksella ja Pick Nickiä järjestävällä Street Machine Club Forssa ry:llä on ratkaistavanaan kinkkinen pulma. Milloin järjestetään Kuninkuusravit, milloin Pick Nick. Sekä raviurheilun että autotapahtumien kalenteri on kesäisin niin täynnä, että tuosta vain tapahtuman ajankohtaa ei siirrellä.

Superviikonlopun pilkkominen on ollut paljon keskusteluissa ja nythän sitä on mitä parhain mahdollisuus kokeilla. Jos vain autotapahtumien kalenterista löytyy tilaa, Pick Nick voitaisiin järjestää 25. heinäkuuta 2021. Seuraavana viikonloppuna, eli omilla tutuilla paikoillaan Holjat ja Hakkapeliittatapahtuma. Tästä viikon kuluttua, 6.-8. elokuuta olisi Kuninkuusravien vuoro. Tämä ajankohta sopisi myös Suomen Hippokselle.

Street Machine Clubin väki selvittääkin parhaillaan, onko Pick Nickin siirtäminen viikkoa aiemmaksi mahdollista. Neuvottelut ratkaisun löytämiseksi ovat käynnissä ja varmasti jokainen seutukunnan ihminen toivoo, että kaikkia osapuolia tyydyttävä ratkaisu löydetään.

Toisaalta Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen totesi, että vain hyvin perustellusti ja poikkeustilanteessa Kuninkuusravit voidaan järjestää heinäkuussa. Jos tämä tilanne ei ole hyvä perustelu, niin en tiedä mikä on.

Eli ravi- ja autoporukka. Olkaahan vielä yhteydessä Suomen Hippokseen, selittäkää tilanne juurta jaksaen ja kysykää, onko kattojärjestö vielä samaa mieltä. Näyttäkää vielä Forssan Lehden uutisen aiheuttamaa nettikeskustelua, jotta Suomen Hippoksen väki tajuaa, millaista hallaa sen linjaus on jo nyt aiheuttanut raviurheilun maineelle.

Kirjoittaja on Forssan Lehden toimittaja.

Uusimmat

Fingerpori

comic