Kolumnit @forssanlehti.fi

Hallelujah, mitkä amberssonit! Ja mikä tviitti!

Kuva: Pekka Rautiainen
Kuva: Pekka Rautiainen

Myönnetään, heti alkuun. En keksinyt ytimekkään otsikon alkuosaa itse, vaan nappasin sen kaikella ylpeydellä Seiskan nettisivuilta. Tällä tavoin otsikoimalla kun saa aikaan hätkähdyksiä, nettiklikkejä ja kaikkea sitä ihanaa, jota huomiotaloudessa vimmaisesti tavoitellaan.

Perimmäinen aihe oli Seiskan jutussa kuitenkin ihan kaunis, maailmaa parantava ja moraalinen.

Joku jossain paljasti runsaan rintavarustuksensa sosiaalisessa mediassa siinä toivossa, että kuvien tuijottajat lähettäisivät rahaa Australian metsäpalojen taltuttamiseksi.

Kyseisen neidon sosiaalisen median tili on nyt kuulemma suljettu liian paljastavien kuvien vuoksi, mutta rahaa kuitenkin tuli kerättyä ilmaisesti satojatuhansia dollareita.

Ainakin Australia kiittää.

Suomessakin on tempaistu saman asian puolesta, mutta hieman maltillisemmin: Aussie Bar Helsingin Kampissa käynnisti jo varainkeruukampanjan, jossa jokaisesta baarissa myydystä tietynmerkkisistä oluista ja siidereistä lahjoitetaan euro australialaisille vapaapalokuntalaisille.

Tavoitteena on härmäläisittäin komea summa, vähintään 15 000 euroa. Olutta juomalla voi siis tehdä vilpittömästi myös hyvää.

Jostain ihmeen syystä perussuomalaisten puheenjohtaja, joka siis johtaa Suomen tällä hetkellä suosituinta puoluetta, halusi ottaa kantaa myös Australian metsäpaloihin.

Jussi Halla-ahon mielestä Australian ”metsäpalot eivät tietenkään oikeasti johdu ilmastonmuutoksesta.”

Halla-ahon kommentin voi tietysti sivuuttaa pelkkänä vastustajien lapsellisena provosointina ja omien tiedevastaisten kannattajien lipomisena, jos haluaa. Silloin tosin tulisi myöntäneeksi ikään kuin sen, että kyse olisi mielipideasiasta, jossa joku on sitä mieltä ja toinen toista ja joku jotain siltä väliltä.

Ja näinhän tiede ei toimi, sen tietää varsin hyvin myös Halla-aho, tohtorismies.

Australiassa on pidätetty runsaasti ihmisiä epäiltynä palojen sytyttämisistä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei äärimmäisillä sääoloilla olisi mitään tekemistä metsäpalojen kanssa. Kuivuus ja korkeat lämpötilat tekevät paloista vaikeammin sammutettavia ja hallittavia.

Luulisi, että ilmiselvän asian myöntäminen onnistuisi suomalaispoliitikoiltakin.

Kirjoittaja on Forssan Lehden päätoimittaja.

Uusimmat

Fingerpori

comic