Kolumnit

Hiilijalanjälkien yhdenmukainen laskenta mahdollistaa tuotevertailun ja tukee ruokaketjun kestävyystyötä

Euroopan komission Pellolta pöytään -strategia tähtää siihen, että ruokajärjestelmästä saataisiin entistä kestävämpi. Hallitus tavoittelee hiilineutraalia Suomea vuoteen 2035 mennessä. Ruokaketjussa tehdään suunnitelmia ja tekoja hiilineutraalisuuden saavuttamiseksi. Alkutuotannossa puhutaan esimerkiksi hiiliviljelystä ja muista kestävyyttä edistävistä toimista. Kivennäispeltojen pysyvää hiilensidontaa tulisi edistää, kehittää ja lopulta pystyä se myös todentamaan erilaisissa olosuhteissa. Elintarviketeollisuutemme kehittää toimintansa resurssitehokkuutta ja edistää…

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Forssan Lehden jutut.

Uusimmat

Fingerpori

comic