Kolumnit

Joko pannullasi paistuu öljyhamppupala? Proteiiniloikka vie kestävämpään tulevaisuuteen

Kuva: Veikko Somerpuro

Ihmiskunnan ruokkiminen ei ole vähäpätöinen ongelma ratkaistavaksi. Ravinto saadaan riittämään monipuolistamalla ruokajärjestelmää ja hyödyntämällä erilaisia proteiininlähteitä. Muutos nykyistä monipuolisempaan järjestelmään tukee kestävyyttä ja avaa uusia mahdollisuuksia niin kuluttajille kuin yritystoiminnallekin. Suuren mittaluokan ongelmien ratkaisu voi lähteä liikkeelle jokioislaiselta pellolta. Luonnonvarakeskuksen ScenoProt-hankkeen koeruuduilla on kasvatettu soijaa, kelta- ja sinilupiinia, öljypellavaa ja öljyhamppua, kvinoaa sekä tattaria. Hankkeen…

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Forssan Lehden jutut.

Uusimmat

Fingerpori

comic