Kolumnit

Kolumni: Kalan makuvirheitä minimoidaan tarkan määrityksen avulla

Kotimaisen kalan tuotantoa pyritään kasvattamaan, ja tavoitteena on tuottaa hyvälaatuista kalaa ympäristölle kestävällä tavalla. Kalan kiertovesikasvatuksessa vesi kiertää jatkuvasti kasvatusaltaan ja veden puhdistusprosessien välillä. Näin vettä tarvitaan vain vähän tuotettua kalakiloa kohti, eikä ravinteita pääse ympäristöä kuormittamaan. Kiertovesiympäristössä mikrobiston aineenvaihdunnassa saattaa kuitenkin muodostua epämiellyttäviä makuja aiheuttavia yhdisteitä, jotka kertyvät helposti kasvatettavan kalan lihaan. Nämä makuaineet…

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Forssan Lehden jutut.

Uusimmat

Fingerpori

comic