Kolumnit

Mä oon iso poika jo – Jokaisella täytyy olla joku mielipide ja äänestää sen mukaan

Kuva: Tapio Tuomela
Kuva: Tapio Tuomela

Mun kolmevuotias suuri ajattelija Emppu on jo melkein julkkis. Ei haittaa, mies sanoi mulle Jyväskylässä käydessäni, että pappa: mä oon iso poika jo, mä osaan pistää kengät oikein päin jalkaan!

Niin se menee meillä aikuisillakin. Isoja poikia ja tyttöjä ollaan.

Ihan itse tehdään päätökset ja omilla aivoilla ajatellaan niin valtuutetut kuin äänestäjätkin. Olen väsymiseen asti nyt kuunnellut ja lukenut, kuinka on tehty väärä päätös. On olemassa sellainen sana kuin demokratia, joka tarkoittaa sitä, että enemmistö päättää. Pulinat pois ja kohti uusia viiden tunnin valtuustokokouksia.

Paljon on puhuttu ryhmäkurista. En ole koskaan ollut sen kummemmin sen kannattaja kuin vastustajakaan. Mä oon iso poika jo. Pahimmillaan ryhmäkuri johtaa loputtomaan Yhtiökatu-syndroomaan. Eiköhän siitäkin jauhettu maailman tappiin.

Nyt kun samassa ryhmässä on kaksi ryhmää, niin ryhmäkurin pitäminen on hieman vaikeampaa, mutta samalla asiat saavat myös päätöksensä. Niin sen pitää ollakin, ei me voida loputtomasti jahkailla ja kuunnella samojen jäärien samoja noidanlukuja ja nostaa käsiä pystyyn. Rinta rottingilla vaan eteenpäin.

Eikä tuo edellä kirjoitettu ollut mikään poliittinen agenda, ei sinne päinkään. Aivan sama mistä ilmansuunnasta sitä pitää, jokaisella täytyy olla joku mielipide ja äänestää sen mukaan. Ei siitä mielipiteestä kaikki tule pitämään, mutta se riski on otettava.

Me ollaan kuitenkin isoja poikia jo, kyllä me kestetään se, että torilla näristään, sehän on se juttu. Ei semmosta valtuutettua ole keksittykään, jonka mielipiteet kaikki hyväksyvät. Ihan sen takia siellä näppäimissä lukee: JAA, EI, TYHJÄ, POISSA.

Sitä paitsi kaikille päätöksen kauhistelijoille: Ensi vuonna on taas vaalit. Sekaan vaan ja päättämään, kyllä niitä puolueita piisaa ja jos ei löydy omanlaista niin perustaa oman.

Jos ei sekään kiinnosta, niin sitten vaan vapaa-ajalla tekemään lapsia, niitä me tarvitaan. Tiedostan kyllä, että nykyisessä valtuustossa meitä potentiaalisia tekijöitä on rajallinen määrä siihen hommaan.

Olisikin suotavaa, että kaikki puolueet aktivoituisivat hankkimaan nuoria ja selkeäsanaisia nuoria ehdokkaiksi. Pitkäpuheiset jaarittelijat ovat toki tervetulleita hekin ja mikäli vähänkään heitä tunnen, niin mukana ovat.

Kirjoittaja on forssalainen lauluntekijä ja artisti.

Uusimmat

Fingerpori

comic