Kolumnit

Miltä kuulostaisi Tyykikylän uusi nimi? – Maliby

Kuva: Tapio Tuomela
Kuva: Tapio Tuomela

Nyt kun keisarille on jo oma nimikkopitseriansa, niin pitkällisen pohdinnan jälkeen olen ajatellut ehdottaa kuntaliitosten jälkeen uuden ja mahtavan kaupungin nimeksi Maliby.

Muinoinhan meillä oli Finlaysonin kulta-aikaan paljonkin ruotsinkielistä väestöä ja he olisivat edelleenkin tervetulleita. Osin ruotsinkielinen nimi olisi oiva vetonaula ja vaikka ei ihan rannikolla ollakaan niin sen jälkeen meidät varmasti sinne mielikuvissa sijotettaisiinkin.

Olisihan tietysti muitakin nimiä ehdolla, mutta esimerkiksi Somali ei ole ollenkaan yhtä houkuttava nimi ja sitä paitsi se on jo käytössäkin jossain päin maailmaa.

Vakavasti puhuen Malibyta kannattaisi miettiä, sillä sehän tuo mieleen Malibun, joka on Vorssaa vähän pienempi kaupunki Kaliforniassa ja tuttu elokuvista ja auringosta.

Elokuvistahan meidätkin jo hyvin tunnetaan, kiitos Villen ja kyllähän täällä silloin tällöin aurinkokin pilkahtelee.

Ymmärrän kyllä, että ehdotukseni herättänee valtavasti vastustusta. Se on täysin ymmärrettävää ja hyväksyttävää. Mutta on Maliby paljon myyvempi nimi kuin esimerkiksi joku hatusta heitetty täysin keksitty nimi.

Nyt kun kuntaliitos on tulossa ihan näillä haminoilla niin pistetään nyt kuitenkin harkintaan, eikö niin. En kuitenkaan aio itse siitä aloitetta tehdä, koska huumorintajuttomat valtuutetut (jos sellaisia nyt yleensä on) nostavat asiasta kuitenkin hirveän mekkalan ja syyttävät keisaria narsismista ja muusta.

En ole vielä asiasta ehtinyt puhua naapurikuntien kanssa, koska melkein kaikki kunnanjohtajat ovat lähtötelineissä. Palataan sitten asiaan kunhan uudet ja innokkaat johtajat tulevat kehiin.

Toisaalta jäävihän minä olen asiaan puuttumaan. Innolla odotan Manun ja Vuken mielipidekirjoituksia. Lyhyet jätän lukematta, ettei tule paha mieli. Persutkin luultavasti suhtautuvat aiheeseen vastahakoisesti.

No saapas näkee mitä kenkä tekee.

Uusimmat

Fingerpori

comic