Kolumnit

Meidän kotiseutumme – paras paikka!

Vuosi on vaihtunut ja jälleen kerran tunnen olevani uuden äärellä. Jokainen vuoden aloitus tuo mukanaan jännityksen siitä, mitä uusi vuosi tuokaan tullessaan.

Tapani mukaan laskin menneen vuoden plussat ja miinukset. Ilokseni sain taas huomata, että plussat voittivat miinukset.

Viime vuonna, kuten kaikkina edellisinäkin vuosina, olen saanut nauttia rauhallisen kotiseutumme kauniista luonnosta, hienoista tapahtumista ja aina niin voimauttavasta yhdistystoiminnasta. Sain voimia arkeeni läheltä löytyvistä mahtavista ulkoilupaikoista, konserteista, näyttelyistä ja teatterista. Voin siis jälleen kerran katsoa päättäväisesti tulevaisuuteen positiivisin ajatuksin!

Kuntalaisena ja äitinä olen hetkittäin ollut huolissani seutumme tyhjenevistä kauppapaikoista ja katoavista palveluista. Olen kuitenkin sitä mieltä, että voimme itse päättää ajattelemmeko asioista negatiivisesti vai positiivisesti ja toimia sen mukaan. Vain yhteinen päämäärä ja tahtotila takaavat seutukuntamme kasvun ja vahvistumisen.

Yrittäjänä iloitsin kaikesta viime vuoden työstä seutumme elinvoiman rakentamisen eteen.

Forssan kaupunkistrategiassa on kirjattuna, että innovatiivinen ja aktiivinen elinvoimapolitiikka luo pohjan elinvoimamme ja alueen työllisyyden kehittymiselle. Tätä mieltä minäkin olen.

Lisäksi toivon jatkossakin keskittymistä koulutukseen ja osaamiseen. Näistä asioista päättäviltä odotan kotiseuturakkautta puolustettaessa seutumme koulutustarjontaa ja ennakoivaa näkemystä uusiin koulutuslinjoihin ajan mukaisesti laajentuen muuttuviin ammatteihin. Yrityskentän tarpeisiin on jo saatu yksilöityjä lisäkoulutuksia, joissa on onnistuttu loistavasti.

Yhteisöllisyys on mielestäni paras juttu ja suurin voimavara Lounais-Hämeessä. Näin on ollut kaikkina menneinä vuosina ja uskoni mukaan tulee olemaan tulevaisuudessakin. Tiedän mistä puhun, koska en ole syntyperäinen hämäläinen. Muutin paikkakunnalle 90-luvun alkupuolella ja yrittäjänä aloitin vuonna 2000. Paikalliset ihmiset saivat aikaan sen, että kotiuduin todella nopeasti.

Kaikkien näiden vuosien jälkeen olen sitä mieltä, että Forssan seutu on paras paikka elää, asua ja yrittää.

Tein tällä kertaa useampia uuden vuoden päätöksiä, enkä pahastu, vaikka näitä samoja päätöksiä tekisivät muutkin. Päätin tehdä positiivisella asenteella enemmän työtä seutukunnan vahvistumisen hyväksi, päätin jatkaa positiivisen kuvan luomista kotiseudustamme ja päätin vastata hymyllä hymyyn arjessani.

Toisin sanoen lupaan olla yhtä positiivinen, kuin aina ennenkin. Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Kirjoittaja on Forssan Yrittäjien hallituksen jäsen ja Hämeen Yrittäjien soteryhmän asiantuntija silmäterveydessä.

Uusimmat

Fingerpori

comic