Kolumnit

Ny päästiin!

Kuva: Tapio Tuomela
Kuva: Tapio Tuomela

Allekirjoittaneella on taas aika ottaa yhteyttä terapeuttiinsa. Jostain kumman syystä olen täysin kyvytön kestämään kolmetuntisia korkeakulttuurin korkeatasoisia ja korkealentoisia esityksiä.

Olen miettinyt pääni puhki, mistä se johtuu. Olen päätynyt siihen, että perimmäinen syy on luultavasti siinä, kun pakotettiin teini-ikäisenä katsomaan Joutsenlampi-baletti Helsingissä. En ymmärtänyt siitä yhtään mitään ja se tuntui kestävän iäisyyden. Seuraavaksi veljeni raahasi minut operettiin. Liekö ollut joku Mustalaisruhtinatar tai sellainen. Kaikki huusivat kilpaa ja juonesta en saanut mitään selvää. Olin vielä silloin sivistynyt ja ymmärsin, että siellä täytyy käkkiä loppuun asti. Ei saa lähteä kesken pois.

Hieman vanhempana Valkosipulin ystävät r.y. teki kesäisen matkan Savonlinnan oopperajuhlille. Reissu oli oikein viihdyttävä, mutta Olavinlinnan lähestyessä tunne iski, että tästä ei hyvää seuraa. Kappale oli Taikahuilu ja siellä lihavat bassot olivat ahtautuneet liian pieniin vihreisiin sukkahousuihin ja kiljuivat sen minkä ehtivät.

Sanomattakin lienee selvää, että lähdin kaverini Retun kanssa väliajalta pois. Tarjolla kun ei ollut kuin ylihintaista shamppanjaa ja konjakkia. Mehän ei sellaisia juoda, joten sellaista siltaa pitkin suunnistimme rantabaariin. Saimme osaksemme paheksuvia katseita, mutta ei me sellaisesta välitetty.

Nyt viimeksi mennä viikolla lähdettiin Jokioisten näytelmäporukalla katsomaan musikaalia Notre Damen kellosoittajaa. Se oli hienosti tehty, lavasteisiin oli käytetty rahaa ja näyttelijät lauloivat oikein hyvin. Tarina jäi kuitenkin epäselväksi. Kestin kuitenkin tunnin ja väliajalla lähdin viereiseen urheilupubiin katsomaan Suomen lentopallo-ottelua. Reissu oli muuten hieno.

Oikeastaan tämä kyvyttömyyteni ja sivistymättömyyteni kyseisiä musiikkilajeja kohtaan on perinnöllistä. Olimme isäni kanssa aikanaan kuuntelemassa Forssan naiskuoroa Kerholassa. Kahden tunnin istumisen jälkeen hieno konsertti päättyi. Kuoronjohtaja Leea Laukola ja laulajat kumarsivat. Samalla hetkellä isäni nousi ja sanoi tapansa mukaan liian kuuluvalla äänellä kaikkien kuullessa, että ny päästiin!

Uusimmat

Näkoislehti

2.7.2020

Fingerpori

comic