Kolumnit

Parhain päin – Ei kai lehden palstoilla ole liiaksi kulutettu mustetta kiitosten jakamiseen

Kuva: Lassi Puhtimäki
Kuva: Lassi Puhtimäki

Kaasalaisen Matti on kaikkeen ehtiväisenä ennättänyt kehua niin matonpesupaikan kuin Forssan ja Tammelan välisen pyörätienkin. Jälkimmäistä on kiitelty myös tekstiviestipalstalla, mutta liitynpä joukon jatkoksi. Ei kai tämänkään lehden palstoilla ole vielä liiaksi kulutettu mustetta kiitosten jakamiseen?

Forssan brändinikkareiden kannattaisi poiketa joskus Lamminrantaan. Vaikka kaupunki tuppaa saamaan monista toimistaan pelkkiä nuhteita, mattopyykkäreiden suunnasta kuuluu yleensä vain tyytyväistä hyrinää.

Jotain outoa vetovoimaa matonpesussa täytyy olla, sillä väitetään, että myös hyvä ystäväni ja lajitoverini herra G. on käynyt mattopyykillä useampaan otteeseen. Vaikka muuten perin vastahakoisesti mattojen ulkoiluttamiseen suhtautuukin.

Muistitiedon mukaan matonpesupaikka olisi saanut nykyisen muotonsa aikana, jolloin teknistä tointa johti Pentti Eskola. Myös valtuutettu Sinikka Lehtelän kerrotaan ajaneen asiaa aktiivisesti. Niin tai näin, hövelit kiitokset heille molemmille ja kaikille muillekin tahoille mainiosta kesänviettopaikasta!

Kehujen siivittämänä ja erään tuttavan yllyttämänä piti käydä testaamassa myös uuden pinnan saanutta pyörätietä. Totta haastavat, ihan piti itseään pidätellä, ettei saman tien olisi ajanut Saareen asti.

Pyöräilyharrastuksen kerrotaan kovasti lisääntyneen, ja sitähän kiittävät itse kenenkin kunto kuin myös kansanterveys. Yhdestä asiasta olen silti lievästi huolestunut.

Iloksemme Forssassa on vielä pyöräkorjaamo ja siellä kaiken kokenut ja hommansa hallitseva pyörätohtori Ilkka Stenberg. Olen kuitenkin pannut merkille, että kaiman hiuksiin on alkanut kertyä harmaata. Täytyy kuitenkin ajatella ja toivoa, että kyse on teräksenharmaasta ja että kelpo mestarimme jatkaa toimessaan vielä vuosikausia…

Edellä ollut kappale ei siis edusta epäilyttävää tekstimainontaa, vaan on kokemusasiantuntijan vilpitön ja oma-aloitteinen lausunto yhdestä kaupunkimme ilonaiheesta. Seuraava sen sijaan on silkkaa reklaamia: Ottakaapa jalat, pyörä tai muu kulkupeli allenne ja käykää kirjastotalon Vinkkelissä katsomassa kulttuurineuvos Ulla Nummikosken töiden näyttelyä! Hienon kesänäyttelyn ovat museolaiset taas järjestäneet. 

Netissäkin kannattaa poiketa. Yle Areenassa on vielä vajaan vuoden ajan kuunneltavissa Radiomatkatoimiston jakso, jossa Tapio Tuovinen ja toimittaja Olli Haapakangas jutustelevat sympaattisesti kotikaupungistamme.

Lopuksi voimme viettää hiljaisen hetken Youtubessa taiteilija Jope Ruonansuun muistolle. Parodia on taitolaji. Taiteilija Ruonansuun Vorrsasta on kuitenkin niin mainio ja rakkaudella tehty Mali-hupailu, ettei totisinkaan kotiseutuihminen voi kuin nauraa, vesissä silmin.

Kirjoittaja on forssalainen kirjastonhoitaja ja jokamiesluokan kynäilijä.

Uusimmat

Fingerpori

comic