Kolumnit

Rikos ei kannata

Kuva: Tapio Tuomela
Kuva: Tapio Tuomela

Kun en vieläkään ole saanut itseäni katsomaan televisiosta näitä hömppäohjelmia, joissa tehdään lapsia tuntemattomien kanssa saarella, niin olen syventynyt sitä vastoin sarjamurhaajiin. Erilaiset sarjat ja salapoliisiromaanit ovat mitä parhainta ajanvietettä näin kesällä.

Murhaajat vasta tyhmiä ovat, kuten kaikki huumekauppiaat ja kidnappaajat ylipäätään. Jollei se olisi moraalisesti arveluttavaa kirjoittaa kirja Miten teen täydellisen murhan, niin kirjoittaisin sellaisen opaskirjan välittömästi.

Ensiksikin ei missään nimessä saa ottaa kännykkää mukaan murhaamaan lähtiessään, sillä niitä mokomia pystytään jäljittämään. Missään nimessä ei kannata soitella kellekään ennen tai jälkeen murhateon. Siitä jää kiinni. Dna, ainakin oma sellainen kannattaa olla jättämättä ja ennen tekoa on täysin välttämätöntä tutkia lähiseudun turvakamerat!

Motiivi on piilotettava kaikin keinoin. Jos aikoo vaikka lahdata siippansa millin henkivakuutuksen takia, niin ehdottomasti kannattaa hankkia vedenpitävä alibi. Jos taas käyttää palkkamurhaajaa niin ei ole hirveän järkevää soitella sille päivittäin ja pitää myös maksaa sovittu hinta sille veijarille välittömästi, ettei se suutu. Ne eivät tykkää semmosesta huijaamisesta ne palkkamurhaajat.

Jos taas kuskaat huumeita Espanjasta tai Hollannista, niin on järkevää liittyä rikospoliisin palvelukseen. Siitäkin tosin jotkut jäävät kiinni, joten en suosittele koko hommaa. Toisaalta siinä pääsee iltalehtien sivuille joka päivä ja kauniita tyttöjä pyörii nurkissa, niin että saa rumimpia potkia pois.

Kaikenlaiset pikkurikokset, kuten autovarkaudet ja sellaiset kannattaa jättää tekemättä, niistä jää kiinni melkein aina. En suosittele myöskään mustasukkaisuudesta johtuvia nyrkkitappeluita. Alkoholin ja huumeiden käyttöä on hyvä tarkkailla, jos rikoksen tielle aikoo lähteä.

Kaikkein parasta on jättää rikollinen elämä kokonaan, niin ei tarvitse taakseen katsella. Sellaista pientä vilunkia toki aina voi tehdä, kuten huijata kavereita golfpelissä.

Uusimmat

Fingerpori

comic