Kolumnit

Sekoilijat Brysseliin ja kannatus katosta läpi

Kuva: Pekka Rautiainen
Kuva: Pekka Rautiainen

Viime viikolla saatiin taas poikkeuksellista tilastodataa. Esimerkiksi: kantasuomalaisten naisten syntyvyys on enää 1,20, mikä tarkoittaa sitä, että kyseisellä tasolla Suomen väkiluku laskisi nykyisestä viidesosaan sadassa vuodessa.

Samalla kannattaa muistaa, että syntyvyys voi laskea vielä tästäkin. Järkivihreä Osmo Soininvaara kalkyloi, että jokainen sukupolvi olisi nykymenolla kolmanneksen edellistä pienempi.

Soininvaaran tyly johtopäätös tästä kaikesta on, että Suomi on täysin riippuvainen työperäisestä maahanmuutosta. Eläkkeitä ja eläkemaksuja ei kannata edes laskeskella ilman työperäistä maahanmuuttoa, niin karseita tulokset olisivat.

Tilastotieteilijän analyysi kertoo, että Suomeen tarvitaan 35 000 työperästä maahanmuuttajaa – vuodessa!

Samaan aikaan satoja miljoonia euroja voittoa tekevän Supercellin tulevia työntekijöitä seisotetaan jossain maahanmuuttojonossa.

No, tämä huippuosaajien jono on kuulemma lyhentynyt, niin kuin pitääkin.

Jonkinlaista ennätyksellistä tilastodataa sekin oli, että perussuomalaisia äänestäisi kannatuskyselyn mukaan nyt peräti 24,3 prosenttia äänestäjistä.

Kun muistetaan, että perussuomalaisten äänestäjistä valtaosa on miehiä, on mahdollista – ehkä jopa todennäköistä – että yli kolmasosa suomalaismiehistä äänestäisi juuri nyt persuja.

Mahtaa tehdä tiukkaa SDP:ssä ja keskustassa. Puolueiden yhteenlaskettu kannatus oli perussuomalaisia pienempi, mikä on historiallista ja poikkeuksellista.

Joulukuiset sekoilut saattavat pienentää kannatuslukuja entisestään.

Perussuomalaisista on ilmeisesti tullut siinä määrin salonkikelpoisia, että puolueen kannattamista ei enää tarvitse salailla. Ja sattumaa tai ei, perussuomalaisten kannatus on pilvissä juuri nyt, kun puolueen kohumokailijat ovat kaukana herkullisten fonduepatojen äärellä Brysselissä. Oiva taktiikka!

Loppuun ilmaiset vinkit SDP:lle, pyytämättä ja yllättäen.

Valtionyhtiöissä on yhteistä rahaa kiinni kymmeniä miljardeja. Niiden omistajaohjaus ei voi olla sellaista, että tuleva pääministeri ilmoittaa, että jonkun yhtiön hallitukselle olisi pitänyt antaa kenkää jo kesällä.

Eikä yhtiöitä johdeta sosialidemokraattisilla arvoilla, kuten Sanna Marin A-Studiossa hämmentävästi kaavaili.


Kirjoittaja on Forssan Lehden päätoimittaja.

Uusimmat

Fingerpori

comic